Την αυτοσυγκράτηση τμήματος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την υπόθεση δολοφονίας του τοπογράφου στο Ψυχικό ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης του 44χρονου συλληφθέντος, Νίκος Αλετράς, ο οποίος πέρασε από το κατώφλι του ανακριτή την Πέμπτη 11 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο δικηγόρος υπογραμμίζει ότι «θα ήταν απαραίτητη η στάση αναμονής, ώστε να μην καταπατάται και καταλύεται το τεκμήριο αθωότητας προβάλλοντας ενδείξεις και υποθετικές αναφορές ως θέσφατο».

Σε σχέση με την υπόθεση ανέφερε ότι ασκήθηκε η σχετική ποινική δίωξη και πως ο εντολέας του απολογήθηκε «αρμοδίως ενώπιον της κυρίας τακτικής ανακρίτριας πλημμελειοδικών Αθηνών με αποτέλεσμα την προφυλάκισή του στα πλαίσια ενδείξεων ενοχής, παρά την πολύωρη απολογία του, που απάντησε αυθόρμητα και πειστικά σε κάθε διατυπωθείσα ερώτηση που του ετέθη από πλευράς των αρμόδιων δικαστικών Αρχών».

Ψυχικό: Η ανακοίνωση του δικηγόρου του 44χρονου συλληφθέντος

«Αναφορικά με την από 2/7/2024 διερευνώμενη υπόθεση από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής, κατόπιν τάχιστης και πρωτοφανούς χρονικά ολοκλήρωσης της προανακριτικής διαδικασίας και τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ασκήθηκε η σχετική ποινική δίωξη και ο εντολέας μου απολογήθηκε χθες 11/7/2024 αρμοδίως ενώπιον της κυρίας τακτικής ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Αθηνών με αποτέλεσμα την προφυλάκισή του στα πλαίσια ενδείξεων ενοχής, παρά την πολύωρη απολογία του, που απάντησε αυθόρμητα και πειστικά σε κάθε διατυπωθείσα ερώτηση που του ετέθη από πλευράς των αρμόδιων δικαστικών Αρχών.

Στη λογική και την πραγματική διάσταση ότι εκκρεμούν αναλύσεις κι εργαστηριακά αποτελέσματα σε πάμπολλα αποδεικτικά πια επίπεδα (προφανώς ανώτερα νομικά των ενδείξεων και των ερμηνειών), που δεν έχουν ολοκληρωθεί από τις αρμόδιες τεχνικές και εγκληματολογικές ερευνητικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., και συνακόλουθα κατά πάσα πιθανότητα παράγουν απόδειξη και συνιστούν στοιχεία και τεκμήρια, έναντι των μέχρι σήμερα υφιστάμενων ενδείξεων από πλευράς διωκτικών Αρχών.

Μετά ταύτα δεοντολογικά θα ήταν απαραίτητη η στάση αναμονής και αυτοσυγκράτησης τμήματος των ΜΜΕ, ώστε να μην καταπατάται και καταλύεται το τεκμήριο αθωότητας προβάλλοντας ενδείξεις και υποθετικές αναφορές ως θέσφατο. Άλλωστε, το περιεχόμενο της απολογίας του εντολέως μου μόνο δικαστικά ελέγχεται και κρίνεται καλυπτόμενο πλήρως από τη δικονομική αρχή της μυστικότητας της ανάκρισης.

Μετά τιμής

Ο συνήγορος υπεράσπισης Νικόλαος Ι. Αλετράς».