Στο φως της δημοσιότητας δόθηκαν τα μηνύματα που αντάλλαξε ο 54χρονος τοπογράφος που δολοφονήθηκε στο Ψυχικό με τον επιχειρηματία της Μυκόνου, που φαίνεται να είχε προστριβές.

Στα πρώτα μηνύματα φαίνεται ότι ο επιχειρηματίας τού είχε στείλει έγγραφο το οποίο αφορούσε τιμές και εμβαδά για ακίνητο, σύμφωνα με τον διάλογο που δημοσίευσε το Live News. Ο 54χρονος τοπογράφος τού απάντησε πως τα έστειλε «στον ενδιαφερόμενο σήμερα και την Πέμπτη ή Παρασκευή θα έχουμε απάντηση για αγορά των μετόχων και όχι του χωραφιού».

minimata_topografos

Στη συνέχεια, ωστόσο, από τα μηνύματα φαίνεται πως τα πράγματα μεταξύ τοπογράφου και επιχειρηματία έχουν αρχίσει και χαλάνε.

-Το πακέτο τούς το έγραψες;

-Ρε Παναγιώτη, το έχουμε πει 100 φορές και δεν καταλαβαίνεις. Παντού τα έστελνα μαζί, τι δεν καταλαβαίνεις. Εσύ δεν τους έστειλες και τους είπες ότι μαζί τα πουλάμε;

-Οκ, κατάλαβα.

-Που είναι ο… που τα είχε κανονίσει όλα;

-Εντάξει, είπα, σε κατάλαβα.

-Σε πελάτη του… μπροστά του είπα πουλάμε μαζί. Πάρε ρώτα τον.

-Δεν ρωτάω κανέναν. Μαζί μιλάμε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2nmvsg4k309)

 
Ψυχικό: Το σχέδιο του 54χρονου τοπογράφου για τα οικόπεδα στη Μύκονο

Το τεράστιο ποσό των σχεδόν 9 εκατομμυρίων ευρώ κρυβόταν πίσω από τις επενδυτικές κινήσεις στη Μύκονο του 54χρονου τοπογράφου που δολοφονήθηκε στο Ψυχικό.

Όπως διευκρινίζει ρεπορτάζ του Star, πρόκειται για δύο οικόπεδα: Ένα οικόπεδο με δρόμο που ανήκει στον μεσίτη. Το πίσω οικόπεδο ανήκει στον τοπογράφο και δεν έχει δρόμο. O τοπογράφος που ξέρει πολύ καλά το real estate χαρακτηρίζει και τα δύο οικόπεδα «πακέτο» και θεωρεί ότι πρέπει να πωληθούν ενιαία στη Four Seasons που ετοιμάζει ξενοδοχείο στην ίδια περιοχή. Κάνει και την αποτίμηση: 19,5 στρέμματα -μαζί και οι δύο εκτάσεις- να δοθούν στον ξένο επενδυτή έναντι του ποσού των 8.750.000 ευρώ! Ένα ποσό που «ζαλίζει» τον μέσο Έλληνα.

Μάλιστα, υπήρχε άδεια για πεντάστερες βίλες, ενώ είχε βρεθεί και τρόπος για να γίνουν ενιαία. Θα συγχωνεύονταν σε ανώνυμη εταιρεία και θα πωλούνταν επί της ουσίας οι μετοχές. Μια διαδικασία καθ' όλα νόμιμη.

Ο μεσίτης είναι εκείνος που συζητεί στη συνέχεια -με σύμφωνη γνώμη του τοπογράφου- με μεσάζοντα της Four Seasons για να γίνει η προσφορά και να πουλήσουν και τα δύο οικόπεδα στον Άραβα επενδυτή. Όμως η δουλειά «χαλάει» και οι ξένοι ενδιαφέρονται μόνο για το οικόπεδο του μεσίτη. Ο τοπογράφος πιστεύει ότι τον «έριξε».