Μέσα σε έντονο κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η τηλετή ονοματοδοσίας οδού στη συνοικία Νέας Σμύρνης στη Λάρισα προς τιμήν της μνήμης της Κλαούντια-Αλεξάνδρας Λάτα, που χάθηκε στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Η τελετή έλαβε χώρα στη συμβολή των οδών Σωκράτους και Σόλωνα, η οποία είναι και η οδός που πήρε το όνομα της φοιτήτριας της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων, Αλεξάνδρας Λάτα, όπως αναφέρει το onlarissa.gr.

Επίσης, πρόκειται να γίνει ανέγερση ενός μνημείου στη Λάρισα, για όλα τα θύματα των Τεμπών, ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη κάποιες ενέργειες, όπως τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος.

klaoudia_lata_teleti__1_
klaoudia_lata_teleti__2_
klaoudia_lata_teleti__3_
klaoudia_lata_teleti__4_

Άλμα Λάτα: Η Κλαούντια από σήμερα θα συνεχίσει να ζει στην γειτονιά της, στον τόπο της

Η μητέρα της Κλαούντια, Άλμα Λάτα, συγκλόνισε για μια ακόμη φορά με τα λόγια της, ευχαριστώντας μέσα από την ψυχή της για την συμπαράσταση που της δείχνουν, όπως τόνισε κάθε μέρα και κάθε στιγμή, όλοι οι Λαρισαίοι: «Ευχαριστώ όλους τους Λαρισαίους για τη δύναμη που μου δίνετε κάθε μέρα, την αγκαλιά σας, που όπου σας βρίσκω κλαίτε μαζί μου, με κάνετε πιο δυνατή από ποτέ. Ο πόνος είναι τόσο μεγάλος και αβάσταχτος. Σήμερα όμως είναι τιμή μας, αυτό που έκανε ο δήμος, που έκανε δεκτό το αίτημά μου, είναι τιμή για την κόρη μου, έστω και αυτό το λίγο θα το θυμόμαστε για πάντα, Αυτός ο δρόμος θα είναι σαν σημείο συνάντησης με την κόρη μου. Θα φέρω όλους τους μαθητές του 11ου σχολείου και τους φίλους της, να τους μιλάω για το ποιο ήταν αυτό το κορίτσι που με πείσμα και επιμονή ήθελε να φτάσει πολύ ψηλά, το όνειρό της. Και όμως με τόσο πείσμα κατάφερε να κατακτήσει τα πάντα στη ζωή. Όμως σε πολύ μικρή ηλικία, στα 20 της, της έκοψαν το όνειρό της.

Όμως σήμερα πιστέψτε με είμαι ευτυχισμένη, πιστεύω ότι η κόρη μου σήμερα από ψηλά θα χαμογελά για το ότι όλοι την τιμάνε σήμερα. Είμαστε εδώ γι’ αυτό το κορίτσι μας. Ευχαριστώ όλους και πάντα θα είμαστε πιο δυνατοί για να γίνουμε καλύτεροι σε αυτή τη ζωή. Να πάνε οι νέοι πιο κοντά στο Θεό και την εκκλησία για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Πιστεύω πως ο Θεός την έχει δίπλα της και την αγκαλιάζει και μακάρι να την προσέχει όπως την πρόσεχα εγώ. Μακάρι να συναντηθούμε εκεί και να λέμε τα μυστικά μας όπως πάντα. Αγάπη μου σε αγαπώ, θα μας λείπεις πάντα. Σήμερα όμως είμαι ευτυχισμένη γι’ αυτό που έκαναν όλοι οι Λαρισαίοι, πιστέψτε με», είπε με τρεμάμενα λόγια η μητέρα της Κλαούντια.