Μέσα σε κλοιό τρόμου προσπαθεί να αναρρώσει από τα βάναυσα χτυπήματα του πρώην συντρόφου της, μία 19χρονη κοπέλα από τη Χαλκίδα. Η νεαρή… τόλμησε να διεκδικήσει την ελευθερία της από τα τοξικά δεσμά του 23χρονου συντρόφου της, κάτι που εκείνος φαίνεται πως είχε την εντύπωση πως είναι επιλογή του να το ανεχτεί ή όχι.

Έτσι τα ξημερώματα της 7ης Ιουλίου, όχι μία, αλλά δύο φορές της επιτέθηκε βάναυσα, με αποτέλεσμα η κοπέλα να μεταφερθεί εν πρώτοις στο νοσοκομείο Χαλκίδα και έπειτα στην Αθήνα και τον Ευαγγελισμό προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, ο 23χρονος που διαφεύγει της σύλληψης παρά τις διαδοχικές αναφορές, έστελνε μηνύματα μεταξύ των οποίων απειλητικά, ενώ μόλις την Πέμπτη (11/7) εθεάθη να παρακολουθεί το σπίτι της μητέρας της κοπέλας!

xalkida_en_via5
xalkida_via__4_

Χαλκίδα: Το χρονικό του περιστατικού

Οι δύο νέοι συγκατοικούσαν τα προηγούμενο διάστημα για λίγους μήνες. Η κοπέλα στο πρόσφατο παρελθόν είχε δεχτεί κακοποιητική συμπεριφορά, ωστόσο δεν είχε προχωρήσει σε καταγγελία. Το κλίμα όμως παρέμεινε τοξικό και γι’ αυτό πήρε την απόφαση να τον αφήσει. Παρά το γεγονός πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν εκείνος αντέδρασε ως φυσιολογικός άνθρωπος, αυτό που ακολούθησε στη συνέχεια ήταν πλήρως ενδεικτικό.

Ήταν τα ξημερώματα της 7ης Ιουλίου, όπου οι δύο νεαροί, σαφώς με διαφορετικές παρέες έτυχε να διασκεδάζουν στο ίδιο νυχτερινό κέντρο στην Χαλκίδα. Όταν η κοπέλα αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι της, εκείνος την εντόπισε στο πάρκινγκ του καταστήματος και αφού της επιτέθηκε λεκτικά, την έσπρωξε τρεις φορές με αποτέλεσμα η κοπέλα να βρεθεί στο έδαφος. Μάλιστα φέρεται να την απείλησε πως θα διαρρεύσει μερικές φωτογραφίες από τις προσωπικές τους στιγμές! Για καλή της τύχη, τρία άτομα από την παρέα της βρέθηκαν στο σημείο και τον έδιωξαν. Μάλιστα έβαλαν την κοπέλα στο αυτοκίνητό τους και την πήγαν στο σπίτι της, θεωρώντας πως το περιστατικό έλαβε τέλος.

xalkida_en_via__1_
xalkida_en_via__4_

Της είχε στήσει ενέδρα

Όταν η κοπέλα έφτασε στο διαμέρισμά της, αντιλήφθηκε πως η πόρτα του σπιτιού της ήταν μισάνοιχτη. Ο 23χρονος δράστης είχε τέτοια μανία που κατά τα φαινόμενα έσπασε την πόρτα με δύο κλωτσιές. Σε κλάσματα δευτερολέπτου, εκείνος την τράβηξε μέσα και άρχισε να την καθυβρίζει αλλά αυτή τη φορά να τη χτυπά και βάναυσα.

Αφού την ακινητοποίησε, της πήρε το κινητό από τα χέρια και το έσπασε πετώντας το στο πάτωμα. Από εκείνη την ώρα ξεκίνησε ο εφιάλτης, με τον 23χρονο να εξαπολύει γροθιές στο πρόσωπο και στο κεφάλι της κοπέλας, ενώ της πέτυχε και κλωτσιές σε άλλα σημεία του σώματός της. Από τη μονόπλευρη μάχη που ακολούθησε το σπίτι έγινε άνω κάτω, ενώ κατά πληροφορίες ο 23χρονος φέρεται ν’ άρπαξε και μαχαίρι. Το κορίτσι όμως, βρήκε την ευκαιρία να το βάλει στα πόδια. Νωρίτερα ο δράστης φέρεται να την εξύβρισε, να την απείλησε εκ νέου με τις προαναφερόμενες φωτογραφίες, ενώ γίνεται λόγος και για απειλή κατά ζωής με το μαχαίρι ανά χείρας.

xalkida_en_via__2_
xalkida_en_via__3_

Αυτόφωρη διαδικασία

Η κοπέλα κατάφερε να φτάσει στους συγγενείς της, οι οποίοι τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ κλήθηκαν και οι Αρχές, με τον 23χρονο από εκείνη την ώρα να παραμένει άφαντος. Οι αστυνομικοί πήραν κατάθεση από την κοπέλα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου, με τον 23χρονο όμως να διαφεύγει της σύλληψης. Στην 19χρονη κοπέλα δόθηκε παραπεμπτικό για ιατροδικαστική εξέταση, της προσφέρθηκε η επιλογή να μεταβεί σε safe house, την οποία και αρνήθηκε αφού θα έμενε στο σπίτι των γονιών της, προκειμένου να λάβει και βοήθεια λόγω της κατάστασής της. Επιπλέον, το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείο παρέπεμψε τη 19χρονη στον «Ευαγγελισμό» καθώς έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Εντοπίστηκε βλάβη στην κάτω γνάθο και ως εκ τούτου η νεαρή μπήκε στο χειρουργείο την περασμένη Δευτέρα (8/7) με τους γιατρούς του αττικού νοσοκομείου να της δίνουν εξιτήριο και σχετικές οδηγίες την περασμένη Τρίτη (9/7).

Καθ’ όλη την ιατρική περιπέτεια της κοπέλας, ο δράστης μάλιστα φέρεται να της έστελνε μηνύματα, προφανώς προσπαθώντας να την πείσει να μην κινηθούν οι διαδικασίες, παρά το αυτεπάγγελτο του αδικήματος. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, ο 23χρονος δράστης σύμφωνα με το περιβάλλον της 19χρονης είχε στήσει… καραούλι έξω από το σπίτι της μητέρας της γύρω στις 20:30 το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (10/7), επιβαίνοντας σε μηχανή μεγάλου κυβισμού. Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη, η οικογένεια αποφάσισε να κινηθεί εκ νέου νομικά και να υποβάλλει μήνυση για παρακολούθηση ή καταδίωξη που προκαλεί ανησυχία ή τρόμο χθες το βράδυ, εκκινώντας εκ νέου τη διαδικασία του αυτοφώρου, η οποία ισχύει μέχρι και σήμερα (12/7) τα μεσάνυχτα. Το γεγονός πως ο 23χρονος εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης, σύμφωνα με πληροφορίες έχει φέρει νέα αναστάτωση στην κοπέλα, η οποία σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσει στην τοποθέτηση του panic button, παρά το γεγονός πως αρχικά είχε αρνηθεί την εγκατάστασή του.

Σήμα στην Αθήνα

Τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν πως ο 23χρονος δράστης έχει φύγει από την περιοχή της Χαλκίδας καθώς φέρεται να εθεάθη στην περιοχή των Κάτω Πατησίων στην Αττική. Μάλιστα πηγές αναφέρουν πως εστάλη σήμα στα τοπικά τμήματα, προκειμένου να δοθούν τα στοιχεία του στις δυνάμεις πρώτης γραμμής με σκοπό τον εντοπισμό του. Η περίπτωση του νεαρού πάντως φαίνεται πως δεν είναι απλή, καθώς υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως έχει ποινικό παρελθόν, καθώς σε βάρος του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι από παλαιότερο αδίκημα και μάλιστα κακουργηματικού χαρακτήρα.

«Είναι επικίνδυνος, η 19χρονη ζει τον απόλυτο εφιάλτη»

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα πραγματικό θρίλερ για την 19χρονη, η οποία παλεύει ν’ αναρρώσει από τα τραύματά της. Η συνήγορος της οικογένειας, Μαρία Καρλή, μιλώντας στα parapolitika.gr κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. «Πρόκειται για μία πραγματικά αποτρόπαια πράξη. Ο δράστης έχει προκαλέσει βαρύτατες σωματικές βλάβες στο θύμα και μέχρι σήμερα παραμένει ασύλληπτος. Είναι επικίνδυνος και ακόμη και μετά το περιστατικό παρακολουθούσε το θύμα, που αυτή την στιγμή βιώνει τον απόλυτο εφιάλτη, και βρίσκεται υπό καθεστώς συνεχούς φόβου, τρόμου και ανησυχίας». Η δικηγόρος ζητά από τις Αρχές να κινηθούν ταχύτατα: «Πρέπει η Αστυνομία να επιληφθεί και να συλληφθεί άμεσα ο δράστης, γιατί όσο παραμένει ελεύθερος η ζωή και σωματική ακεραιότητα της κοπέλας τελούν υπό διαρκή διακινδύνευση».