Νέες αποκαλύψεις που αφορούν τη δράση του κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε στο δήμο Αθηναίων έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ στο σπίτι της μητέρας της "Νάνσυ" εντοπίστηκαν δέματα «μπάμπουσκες».

Μάλιστα φαίνεται ότι η 74χρονη μητέρα της «Νάνσυ» ήταν η αποθηκάριος των χρημάτων. Τα χρήματα εντοπίστηκαν αποθηκευμένα σε μία ντουλάπα και σε ένα ψυγείο στη βεράντα του σπιτιού της ενώ οι άνδρες της αστυνομικής διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων χρειάστηκαν περίπου δύο λεπτά για να ξεδιπλώσουν κάθε συσκευασία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2nqf47np9gx)
Μάλιστα η εξωτερική συσκευασία ήταν καταστήματος με καλσόν και μαγιό, ακολουθούσε η επόμενη με περιοδικά ενώ οι αστυνομικοί μετά από άλλες σακούλες κατέληξαν σε ένα τάπερ που περιείχε τα χρήματα.

Στο τέλος υπήρχε και ένα υλικό απορρόφησης της υγρασίας για να μην καταστρέφονται τα χρήματα. Στο σπίτι της μητέρας της «Νάνσυ» βρέθηκαν 135.000 ευρώ. Την ίδια ώρα στο σπίτι του 42χρονου υπαλλήλου της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Δόμησης του δήμου Αθηναίων βρέθηκαν 283.000 ευρώ σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Συνολικά, η αστυνομία κατέσχεσε 450.000 ευρώ.

Η ωραία Νάνσυ με τα ακριβά γούστα

Έχοντας επάνω της χιλιάδες ευρώ, άλλα τακτοποιημένα μέσα στο πορτοφόλι της, άλλα ριγμένα μέσα σε θήκες και άλλα χύμα μέσα στην τσάντα της, κυκλοφορούσε στην πρωτεύουσα η 43χρονη εγκέφαλος του κυκλώματος των εκβιαστών της Αθήνας. Η περιβόητη «Νάνσυ», που εμφανιζόταν ως διεκπεραιώτρια και -άγνωστο υπό ποίου τις εντολές ή την προστασία- κινούσε κατά τα φαινόμενα τα νήματα στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, απολογήθηκε χθες, τελευταία, ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς, με τη διαδικασία να κρατά έως αργά το βράδυ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2nputd6e3hl)
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας πως κανείς από τους σαράντα επτά καταστηματάρχες (σ.σ. σύμφωνα με την έρευνα, έχουν βεβαιωθεί 47 περιπτώσεις) δεν έχει καταθέσει εναντίον της. Η βασική κατηγορούμενη δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα που την έκριναν προσωρινά κρατούμενη όπως και άλλους 4 συγκατηγορούμενούς της, μεταξύ των οποίων ο αδελφός της, 41 ετών, και ο νούμερο 2 της οργάνωσης. Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ένας κατηγορούμενος που εμφανίζεται να τους εξυπηρετούσε σε «θελήματα».

Η ηλικιωμένη μητέρα της φερόμενης ως αρχηγού της σπείρας, στο σπίτι της οποίας κατέληγαν οι παράνομες εισπράξεις και από εκεί μοιράζονταν στα μέλη της σπείρας, είχε απολογηθεί με τους πρώτους 8 κατηγορούμενους την Τετάρτη και ήταν μεταξύ των 6 που δεν προφυλακίστηκαν.

Η αδίστακτη «ντίβα»

Μη διστάζοντας ακόμα και να ζητάει μεταθέσεις για τους υπαλλήλους που έβαζαν εμπόδια στα σχέδιά της, η ξανθιά «ντίβα» με τα ακριβά γούστα και τα 25 πανάκριβα ρολόγια ρύθμιζε τις υποθέσεις της εγκληματικής οργάνωσης, έχοντας στη «δούλεψή» της δημοτικούς αστυνομικούς και υπαλλήλους, επόπτες υγείας, πρόσωπα-κλειδιά από το υπουργείο Πολιτισμού, ακόμα και υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία φέρεται να είχαν βοηθητικό ρόλο στην οργάνωση και δεν έχουν συλληφθεί, αλλά έχει ανασταλεί η κομματική τους ιδιότητα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2npc3lt8fp5)
Ο πρώην συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ, που τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από το υπουργείο Πολιτισμού, μιλώντας για την υπόθεση είπε ότι ήταν η περιβόητη «Νάνσυ» που τον είχε προσεγγίσει. «Οι κατηγορίες είναι δωροληψία, παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου και παραβίαση καθήκοντος, διότι σε μια τηλεφωνική συνομιλία ευρέθη να μιλώ για μια υπόθεση που αφορά την υπηρεσία μου με τη φερόμενη αρχηγό. Δεν μου έχει απαγγελθεί κατηγορία επίσημη, δεν έχω συλληφθεί» δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του Star.

Ο αδελφός «εισπράκτορας»

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα μέλη της οργάνωσης προσέγγιζαν τους «χρυσούς» πελάτες τους, ενώ δεν άγγιζαν μικρότερα καταστήματα, προτιμώντας τα υψηλά βαλάντια, αφού «δεν ρίσκαραν για ψίχουλα», όπως είπε στην «ON time» ιδιοκτήτης μπαρ στο κέντρο της Αθήνας.

Δεξί χέρι της αρχηγού της σπείρας φέρεται να ήταν ο 41χρονος αδελφός της, ο οποίος είχε το ρόλο του εισπράκτορα και οδηγού. Ο Α.Κ. απολογήθηκε χθες προτελευταίος, με τις περισσότερες εξηγήσεις να καλείται να τις δώσει η αδελφή του, Ν.Κ., που, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε συλληφθεί δύο φορές για απάτες μεγάλου ύψους, είχε καταφέρει να στήσει γύρω της ολόκληρη εγκληματική ομάδα, έχοντας στις διαταγές της είκοσι δύο άτομα, με ετήσια λεία που ξεπερνούσε τα 700.000 ευρώ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2npu5lvubsh)
Τα δύο αδέλφια παρουσιάζονταν ως υπάλληλοι σε συμβουλευτική εταιρεία, ενώ στην πραγματικότητα είχαν δηλωθεί ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο όνομα της βασικής κατηγορουμένης, της «Νάνσυ», υπάρχει προφίλ στο Linkedin, στο οποίο το μόνο που αναγράφεται είναι «Άδειες Αθήνα». Η ίδια συστηνόταν παντού ως άνθρωπος με διασυνδέσεις, έχοντας κατορθώσει να κάνει έναν τεράστιο κύκλο γνωριμιών στον επιχειρηματικό κόσμο. Σημειώνεται ότι κατά την ημέρα της σύλληψής της, σε σωματικό έλεγχο που της έγινε βρέθηκαν στο πορτοφόλι της 1.200 ευρώ, άλλα 500 ευρώ μέσα στην τσάντα της και επιπλέον 550 ευρώ σε μια εσωτερική θήκη.

Ο νούμερο 2

Επί δύο ώρες απολογούνταν επίσης και ο «νούμερο 2» της οργάνωσης, ο οποίος είναι συγγενικό πρόσωπο υψηλόβαθμου στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μαζί με τον 63χρονο, η «Νάνσυ» φέρεται να είχε στήσει -στην πλάτη των δημοτικών αρχόντων- μια πολυπλόκαμη οργάνωση, ιδιαίτερα προσοδοφόρα, με χιλιάδες ευρώ να καταγράφονται λεπτομερώς στα «αμαρτωλά» τεφτέρια του κυκλώματος.

Σημαντικό ρόλο φέρεται να διαδραμάτιζε και ο υπάλληλος στην Υπηρεσία Δόμησης του δήμου Αθηναίων, ο οποίος έκανε πλούσια ζωή. Ο συγκεκριμένος φέρεται να έπαιρνε 1.000 με 2.500 ευρώ ανά περίπτωση για να κάνει «τα στραβά μάτια», όταν διαπίστωνε παρανομίες σε υπό κατασκευή ξενοδοχεία ή καταστήματα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2nm4c4irtwp)