Συνεχίζονται οι έλεγχοι στις παραλίες της Αττικής όπου διαπιστώνεται ότι δεν τηρείται η απόσταση που θα πρέπει να έχουν οι ξαπλώστρες από τη θάλασσα, ενώ η κατάσταση γίνεται χειρότερη τα σαββατοκύριακα, που πλημμυρίζουν από κόσμο.

Στον δρόμο προς την παραλία και οι τουρίστες. Χαλάρωση κάτω από την ομπρέλα και βουτιά στη θάλασσα για μία ανάσα δροσιάς.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη λίγο με τη ζέστη. Απλά εμείς προσπαθούμε όσο μπορούμε τον κόσμο να τον προφυλάξουμε, κάποιες ώρες να μην εκτίθενται στον ήλιο, να έχουν πάντα μαζί τους νερό και να πηγαίνουν σε κάποιο σκιερό μέρος», ανέφερε ναυαγοσώστης.



Ξαπλώστρες μια "ανάσα" από τη θάλασσα

Στις οργανωμένες παραλίες στο Ζούμπερι, όπως καταγγέλλουν οι πολίτες, οι ξαπλώστρες δεν τηρούν τις αποστάσεις από τη θάλασσα, ενώ η κατάσταση γίνεται χειρότερη τα σαββατοκύριακα.

Στην πλατφόρμα καταγγελιών «My Coast» σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, φέτος έχουν συγκεντρωθεί γύρω στις 9.000 καταγγελίες για παραβάσεις στις παραλίες. Οι 1.000 εξ αυτών εξετάστηκαν τις προηγούμενες πέντε ημέρες σε 14 παραλίες και υπήρξαν 3 σφραγίσεις επιχειρήσεων και επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω των 300.000 €.

Παρόλα αυτά, με τον υδράργυρο να συνεχίζει να χτυπά κόκκινο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι ακτές και τις επόμενες ημέρες προβλέπεται να είναι γεμάτες από κόσμο.