Τον γύρο του διαδικτύου έκαναν οι εικόνες ντροπής στον Μπάλο Χανίων με την αποβίβαση τουριστών, να πέφτουν στη θάλασσα, με το νερό σχεδόν μέχρι το λαιμό και τα πράγματά τους στα χέρια προσπαθώντας να επιβιβαστούν ή να αποβιβαστούν στα ημερόπλοια για να προσεγγίσουν την παραλία!

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μέχρι πριν μερικούς μήνες υπήρχε πλωτή εξέδρα που διευκόλυνε την επιβίβαση και αποβίβαση επισκεπτών. Όμως, αφαιρέθηκε μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος, για την προστασία της βιοποικιλότητας σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή, με μεγάλη τουριστική κίνηση. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ΕΡΤ και σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Ναυτιλίας, η πλωτή εξέδρα επανατοποθετείται από αύριο.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2nsrt1dgj8h)

Η θέση μας είναι πάγια ότι πρέπει να μείνει η εξέδρα που με τον τρόπο αυτόν ελέγχεται η προσέλευση του κόσμου. Πρέπει να μειωθεί ο κόσμος που πηγαίνει. Να πηγαίνει συντεταγμένα και με ασφάλεια. Δεν γίνεται άνθρωποι να μπαίνουν στη θάλασσα, ούτε να υπάρχει κάποιος κίνδυνος” τόνισε ο Δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης.

Όμως μετρήσεις το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Επιμελητήριο Χανίων έχουν διαφορετική θέση.

Οι μετρήσεις που έχουμε από επίσημο φορέα, από το Πολυτεχνείο λένε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες φτάνουν και τα 8.000 άτομα την ημέρα. Η φέρουσα ικανότητα της περιοχής μέχρι 2.500 άτομα την ημέρα. Εμείς προτείναμε έλεγχο της ροής μέσω ηλεκτρονικού εισιτηρίου” τόνισε ο Δημήτρης Μουντάκης, Μέλος του ΔΣ Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες προσπαθούν να βρουν μια μόνιμη λύση ούτως ώστε να μην υπάρχει περιβαλλοντική επιβάρυνση, δεδομένου ότι η περιοχή του Μπάλου έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura.