Ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή να κάνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά του 44χρονου, που κατηγορείται για την εν ψυχρώ δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό.

Όμως οι αρχές φαίνεται πως έχουν στα χέρια τους φακέλους-φωτιά και για άλλα πρόσωπα σε Μύκονο, Κυκλάδες, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως μετέδωσε η δικαστική συντάκτρια Άννα Σταματιάδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Σχετικά με το χρονικό των ενεργειών, ανέφερε ότι στις 8 Ιουλίου έγινε η αναφορά στο Οργανωμένο Έγκλημα από κάτοικο της Μυκόνου. Ένας πολίτης δίνει ονόματα, στοιχεία, ντοκουμέντα, γεγονότα, παλαιότερες καταγγελίες, αριθμούς, συγκεκριμένα στοιχεία και τυλίγει σε μια κόλλα χαρτί το κύκλωμα ενώνοντας Μύκονο, Κυκλάδες, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Α. Σταματιάδου πρόκειται για μια αναφορά στο Οργανωμένο Έγκλημα που είναι στοιχειοθετημένη και δεν βασίζεται απλώς σε «φήμες» και η οποία δρομολόγησε εξελίξεις.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2nkfr9bvng1)

Τρεις επιθέσεις και μια αναφορά κατοίκου στο κάδρο των ερευνών


Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια στην Μύκονο είχαμε τρεις άγριους ξυλοδαρμούς:

1.Το 2018 έδειραν δημοτικό σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο της Μυκόνου

2. Τον Σεπτέμβριο του 2020 μεσίτης που έκανε δουλειές με τον τοπογράφο δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό έξω από το σπίτι του, με τον δράστη να τον χτυπά με σιδερολοστό.

3. Τον Μάρτιο του 2023 «έσπασαν στο ξύλο» τον αρχαιολόγο - υπάλληλο της Εφορίας Αρχαιοτήτων.

Για όλα αυτά, παλιά και νέα δεδομένα και καταγγελίες για αυθαιρεσίες, παρανομίες, ξυλοδαρμούς και τη δολοφονία, μπήκε στη μάχη τώρα και ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, ο οποιος εποπτεύει τις υποθέσεις της Διεύθυνσης του Οργανωμένου Εγκλημάτος και έχει όλο το οπλοστάσιο στα χέρια του για να προχωρήσει σε άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου, ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών και ανακριτικές πράξεις.