Μια απίστευτη καταγγελία από την Πάρο ήρθε στο φως της δημοσιότητας και έχει προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης. Εργοδότρια ζήτησε από υπάλληλό της να δουλέψει στην επιχείρησή και η ανήλικη κόρη της, προκειμένου να καλύπτεται το αντίτιμο στο κατάλυμα που διαμένουν.

Όπως υποστήριξε, συμφώνησε εξαρχής με την εργοδότρια της να έχει μαζί στο κατάλυμα, όπου μένει, την κόρη της η οποία είναι 15 ετών. Μάλιστα, είναι μονογονεϊκή οικογένεια.

Η απίστευτη καταγγελία στην Πάρο

Η εργοδότρια αρχικά συμφώνησε, όμως μετά από λίγο καιρό φαίνεται να τα… γύρισε. Ζήτησε από τη μητέρα να δουλέψει η κόρη της στην αλυσίδα καθαριστηρίων που διαθέτει, προκειμένου να «ισοφαρίσουν» το ότι μένει στο κατάλυμα!

Η μητέρα ανέφερε το περιστατικό στο Σωματείο της και η καταγγελία δεν άργησε να βάλει «φωτιά» στα μέσα ενημέρωσης και την Επιθεώρηση Εργασίας.

Αυτό που λένε αρμόδιες πηγές είναι ότι το συμβάν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δημιουργία εκφοβιστικού περιβάλλοντος ή ακόμα και εκβιασμός, ωστόσο είναι αναγκαία η καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, προκειμένου να παρέμβει.

Η εργαζόμενη μητέρα δήλωσε παραίτηση και περιμένει να λάβει τα δεδουλευμένα της για να φύγει από το νησί. Όσο για την εργοδότρια με την προκλητική συμπεριφορά, βρίσκεται ήδη στη «μαύρη» λίστα και είναι πολύ πιθανό να δεχθεί την «επίσκεψη» της Επιθεώρησης Εργασίας, στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2npc3kolbmp)


"Τρελάθηκε" η Κεραμέως

Διερεύνηση της καταγγελίας σε βάρος εργοδότριας στην Πάρο που φέρεται να ζήτησε από μητέρα εργαζόμενη να δουλέψει και η κόρη της ώστε να μείνουν μαζί στο κατάλυμα που τους παρείχε, ζήτησε η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως από τις αρμόδιες Αρχές.

Όπως είπε η Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή, όταν διάβασε την είδηση "τρελάθηκε", ενώ, σύμφωνα με την ίδια, διαπιστώθηκε ότι "δεν υπάρχει καταγγελία" στις αρμόδιες Αρχές.

Ειδικότερα, η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε στο θέμα της Πάρου στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων, των βουλευτών Χρ. Κατσώτη του ΚΚΕ και Ν. Ηλιόπουλου της Νέας Αριστεράς με θέμα την πρόσφατη εγκύκλιο εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Απευθυνόμενη μάλιστα στον κ. Ηλιόπουλο που έθιξε το θέμα, τον κάλεσε να παράσχει στην Επιθεώρηση Εργασίας τα στοιχεία που διαθέτει το κόμμα του, ώστε να μπορέσει σήμερα, αμέσως, να προχωρήσει στον αναγκαίο έλεγχο. Η χθεσινή είδηση είναι το σήμα το οποίο δείχνει, πού πηγαίνει η πολιτική σας, είπε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς.

Η ανάρτηση Αχτσιόγλου για την καταγγελία στην Πάρο

Θέση για την καταγγελία πήρε και η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς και πρώην υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Σε ανάρτησή της επισήμανε:

Ο εργασιακός μεσαίωνας μοιάζει μάλλον με παράδεισο πλέον στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό, με τον οποίο επικοινώνησα προ ολίγου, εργοδότρια στην #Πάρο απαίτησε από εργαζόμενη μητέρα να δουλέψει και η ανήλικη κόρη της σε επιχείρησή της, προκειμένου να μπορεί να διαμένει στο κατάλυμα με τη μητέρα της. Και μάλιστα ενώ η εργαζόμενη πριν αναλάβει την εργασία είχε ενημερώσει την εργοδότρια ότι ως μονογονεϊκή οικογένεια θα διαμένει στο κατάλυμα με την ανήλικη κόρη της.

Η εργασία ανηλίκων κανονικοποιείται καθημερινά στον τουρισμό. «Η έκρηξη της ασυδοσίας στην αγορά εργασίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αφού και όλες οι παρεμβάσεις της ΝΔ συντείνουν στη διάλυση κάθε προστατευτικού πλαισίου στέλνοντας μήνυμα γενικευμένης αυθαιρεσίας.

Το δε Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας που επί των ημερών της ΝΔ έγινε ανεξάρτητη αρχή, στην πραγματικότητα μετατράπηκε σε αόρατη αρχή. Απαιτούμε την εντατική παρουσία του Σ.ΕΠ.Ε. στους τουριστικούς προορισμούς για τον ουσιαστικό έλεγχο της αγοράς εργασίας και τη διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας συμπεριλαμβανομένης της τήρησης των ωραρίων».