Αποκαλύψεων συνέχεια για το κύκλωμα εκβιαστών που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος για επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας, με ένα νέο στοιχείο να σοκάρει. Λίγες ώρες μετά την προφυλάκιση της «εγκεφάλου» Νάνσυς και συνολικά άλλων έξι κατηγορουμένων, είδε το φως στοιχείο που αποκαλύπτει τις αδίστακτες μεθόδους του κυκλώματος, το οποίο επιστράτευε ακόμα και άστεγους για να καταγγέλλουν καταστηματάρχες που δεν… ενέδιδαν! Το κόλπο που χρησιμοποιούσαν οι απατεώνες για να πετύχουν τους σκοπούς τους ήταν να χρησιμοποιούν «μπροστινούς» για την υποβολή στοχευμένων καταγγελιών, στους οποίους έδιναν 50 ευρώ ανά καταγγελία.

Οι «μπροστινοί» ήταν άστεγοι και πλανόδιοι πωλητές, οι οποίοι προχωρούσαν σε καταγγελίες προς τις αρμόδιες Αρχές για διάφορες αιτίες, από μια απλή κατάληψη ενός πεζόδρομου από τραπεζοκαθίσματα μέχρι τη μη παροχή αποδείξεων από την ταμειακή μηχανή ενός καταστήματος. Όλο αυτό προκαλούσε πίεση στους καταστηματάρχες που έφταναν σε αδιέξοδο: ή θα πλήρωναν για «ασυλία» ή θα αναγκάζονταν να μπαινοβγαίνουν στα δικαστήρια κάθε τόσο.

Την ίδια ώρα, νέες συνομιλίες φωτιά μεταξύ της Νάνσυς και των μελών του κυκλώματος εκβιαστών έφερε στη δημοσιότητα το newsit.gr. Η 43χρονη συνομιλεί με κάποια από τα μέλη, ενώ υπάρχουν και τηλεφωνικές κλήσεις σε θύματα και επαγγελματίες, στους οποίους έχει υποσχεθεί να τακτοποιήσει τις υποθέσεις τους έναντι σημαντικής χρηματικής αμοιβής. Συχνή επαφή είχε η αρχηγός της σπείρας και με έναν υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος συνελήφθη και αυτός από τους άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Σε μία από τις συνομιλίες που είχαν οι δύο τους μιλούν για την απουσία από την εργασία ενός ατόμου που θα τους διευκόλυνε στις μπίζνες τους. Στις 16 Μαΐου 2024 η εντυπωσιακή ξανθιά μιλάει στο τηλέφωνο με συνεργάτη της και γίνεται πάλι λόγος για τη Μύκονο.

Σπύρος: «Στη Μύκονο τι θα κάνεις, ρε;».
Αρχηγός: «Έχω δουλειά, έχω έλεγχο με την αρχαιολογία».
Σπύρος: «Τα παίρνεις από παντού, ρε Νάνσυ».
Αρχηγός: «Ναι, όπως κι εσύ, Σπύρο μου».

Μιλώντας επί του θέματος στο Mega, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, είπε: «Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων οι οποίοι χρημάτιζαν αυτό το κύκλωμα: είτε αυτοί που εκβιάζονταν είτε αυτοί που προσέγγιζαν από μόνοι τους το κύκλωμα για να αποφύγουν τη βεβαίωση παραβάσεων. Δεν γνωρίζουμε αν ο εισαγγελέας θα διατάξει κάτι για αυτούς, υπάρχουν αποδείξεις ότι προσέγγιζαν μόνοι τους το κύκλωμα».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή