Ο θάνατός του είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και είχε σοκάρει. Πρόσφατα, οι χαροκαμένοι γονείς του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη έχτισαν ένα εκκλησάκι στη μνήμη του παιδιού τους, που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή. Τα θυρανοίξια έγιναν την περασμένη Κυριακή, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου.

Ο σεβασμιότατος μετέβη στο «σπίτι», όπως το αποκάλεσε, του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, όπου βρήκε φρικτό θάνατο. Το εκκλησάκι, ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεομάρτυρος Ευαγγέλου, βρίσκεται στο προαύλιο του σπιτιού της χαροκαμένης οικογένειας στο Σελλί Ρεθύμνου.

Εκεί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής του αδικοχαμένου Βαγγέλη και ο μητροπολίτης αναφέρθηκε με μεγάλη συγκίνηση στο φοιτητή που, όπως είπε, «έγινε παιδί ολόκληρης της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της οικουμένης, μέσα από τη μαρτυρική του πορεία».

Ο σεβασμιότατος επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Οφείλομε στον Βαγγέλη μια συγγνώμη για όλα όσα δεν μιλήσαμε, μια συγγνώμη για όλα όσα αντιπαρήλθαμε, για όλα όσα καλύψαμε, για όλα όσα κάναμε ότι δεν καταλάβαμε, αλλά και ένα ευχαριστώ, γιατί η ιστορία του Βαγγέλη, η θυσία του Βαγγέλη, κυριολεκτικώς, έγινε αιτία αφύπνισης μιας κοινωνίας, η οποία άφησε, και δυστυχώς ακόμη αφήνει, τον εκφοβισμό και την επιβολή του ισχυρού να κυριαρχούν σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής».