«Η κατάσταση είναι καλύτερη τώρα, καθώς έχει αποκατασταθεί η εξέδρα αποβίβασης». Αυτό σημείωσε ο δήμαρχος Κισσάμου μετά τις απίστευτες εικόνες που καταγράφηκαν στην παραλία Μπάλου Χανίων. Σύμφωνα με τον κ. Μυλωνάκη, κακώς έγινε η απόσυρση της πλωτής εξέδρας στην ιδιαίτερα τουριστική περιοχή ωστόσο, όπως υποστήριξε «από σήμερα οι επισκέπτες θα αποβιβάζονται κανονικά χωρίς να χρειάζεται να περπατούν μέσα στο νερό».

Ειδικότερα, όπως παραδέχτηκε ο Δήμαρχος Κισάμου, μιλώντας στο ERTnews, «η εξέδρα είχε αποσυρθεί λανθασμένα, αλλά τώρα έχει επανατοποθετηθεί». Σχολιάζοντας τις εικόνες που έγιναν viral με τους τουρίστες να αποβιβάζονται με τα πράγματά τους μέσα στο νερό προκειμένου να βγουν στην παραλία είπε ότι οι εικόνες δεν είναι αντιπροσωπευτικές του τόπου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2o99b1ap96h)

Δήμαρχος Κισσάμου: Επέστρεψε η πλωτή εξέδρα στην παραλία του Μπάλου

«Δεν είναι μόνο θέμα ασφάλειας, αλλά και της γενικής εμπειρίας των επισκεπτών» υπογράμμισε ο δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι «ο Μπάλος είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας και πρέπει να διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία για όλους».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο ζήτημα της αρμοδιότητας, ο κ. Μυλωνάκης είπε: «Η διαχείριση και επίβλεψη της εξέδρας θα πρέπει να παραχωρηθεί είτε στον Δήμο είτε στους ιδιοκτήτες των πλοίων που κάνουν τις κρουαζιέρες». Σημείωσε μάλιστα ότι προκειμένου να επιλυθεί σύντομα το πρόβλημα «οι ιδιοκτήτες των πλοίων ανέλαβαν την οικονομική ευθύνη για την πλωτή εξέδρα».

Διαβάστε ακόμα: Εικόνες ντροπής στον Μπάλο: Η προσωρινή "λύση" μετά τις καταγγελίες τουριστών να βουτούν μέχρι τον... λαιμό από το πλοίο για να φτάσουν στην παραλία

Και όπως είπε: «Θέματα που πρέπει να λύνονται σε πέντε λεπτά εμποδίζονται από τη γραφειοκρατία. Ξεκινήσαμε τις διαδικασίες πριν την τουριστική περίοδο και τώρα έχουμε την κατάληξη που βλέπουμε».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Μυλωνάκης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το ενδιαφέρον και την κάλυψη του θέματος: «Θέλουμε πάνω απ’ όλα να αναδείξουμε τα καλά και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Από σήμερα η εξέδρα είναι στη θέση της και όλα βαίνουν κανονικά».