Σοκάρουν οι λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα γυναικοκτονία, που σημειώθηκε αυτή τη φορά στην Αμφιλοχία, με θύμα μια 36χρονη γυναίκα, την οποία πυροβόλησε ο εν διαστάσει σύζυγός της.


Το χρονικό

Ο 43χρονος δράστης σκότωσε την 36χρονη μητέρα των δύο παιδιών του, πυροβολώντας την με κυνηγετικό όπλο και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Αρχικά ο 43χρονος μπήκε σε έξαλλη κατάσταση στο σπίτι τα ξημερώματα του Σαββάτου, γύρω στις 4:00, ενώ μέσα ήταν η 13χρονη κόρη τους. Άρχισε να φωνάζει με αποτέλεσμα να κατέβει ο κουμπάρος τους από τον επάνω όροφο. Εκείνος προσπάθησε να τον συνεφέρει, καθώς τον είδε να είναι εκτός ορίων με την καραμπίνα στα χέρια, αλλά τελικά δεν πρόλαβε, καθώς εκείνη τη στιγμή επέστρεφε το θύμα στο σπίτι με το αυτοκίνητο της.

Ο δράστης μόλις άκουσε το αυτοκίνητο πήδηξε από το μπαλκόνι του 1ου ορόφου πάνω στο καπό του αυτοκινήτου και πυροβόλησε την αρχικά εν διαστάσει σύζυγο του μπροστά από το παρμπρίζ. Στη συνέχεια πήγε στο πλάι του οχήματος και την πυροβόλησε ξανά, ενώ μετά ο ίδιος κατευθύνθηκε πίσω από το αυτοκίνητο, έστρεψε το κυνηγετικό όπλο προς αυτόν και αυτοκτόνησε.


Το θύμα είχε υποβάλει μήνυση την Πέμπτη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται ότι η 36χρονη την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 είχε υποβάλλει μήνυση σε βάρος του 43χρονου για ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή, που έλαβαν χώρα την 10 Ιουλίου 2024.

Τότε δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η παθούσα δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, ούτε να της χορηγηθεί η εφαρμογή του “panic button”.

Επιπλέον, δύο μήνες πριν, στις 12 Μαΐου 2024, ο 43χρονος κατόπιν υποβολής μηνύσεως της 36χρονης είχε συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες, ενώ υπέβαλε στη συνέχεια σε βάρος της 36χρονης μήνυση για ενδοοικογενειακή βία.

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στη συνέχεια αθωώθηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, με τον 43χρονο να μένει στο σπίτι του πατέρα του.


Η ανάρτηση όλο νόημα

Λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί το θύμα είχε προσωρήσει σε μια ανάρτηση όλο νόημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, σε story στον προσωπικό της λογαριασμό της στo Facebook έγραφε: «Ξεχωριστοί οι άνθρωποι που μιλούν με τα μάτια… που νιώθουν με την ψυχή… και αγαπούν με πράξεις!».


Δείτε την ανάρτησή της:

anartisi36xronis


Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 13 Ιουλίου 2024, ανευρέθησαν νεκροί στην περιοχή της Αμφιλοχίας 36χρονη γυναίκα και 43χρονος άνδρας, οι οποίοι έφεραν τραύμα από κυνηγετικό όπλο.

Όπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία, ο 43χρονος πυροβόλησε την 36χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, η οποία βρέθηκε νεκρή εντός οχήματος και κατόπιν αυτοκτόνησε λίγα μέτρα μακριά από το όχημα με το ίδιο όπλο, το οποίο βρέθηκε δίπλα του.

Επισημαίνεται ότι η 36χρονη την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 είχε υποβάλλει μήνυση σε βάρος του 43χρονου για ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή, που έλαβαν χώρα την 10 Ιουλίου 2024, πλην όμως δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η παθούσα δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, ούτε να της χορηγηθεί η εφαρμογή του «panic button».

Επίσης, στις 12 Μαΐου 2024, ο 43χρονος κατόπιν υποβολής μηνύσεως της 36χρονης είχε συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες, ενώ υπέβαλε στη συνέχεια σε βάρος της 36χρονης μήνυση για ενδοοικογενειακή βία.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στη συνέχεια αθωώθηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.