Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, αυτή τη φορά στην Αμφιλοχία.

Μάλιστα, το πώς είχε βρεθεί ξανά με την καραμπίνα στα χέρια ο 43χρονος γυναικοκτόνος της Αμφιλοχίας, ενώ είχε συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία πριν λίγο καιρό, εξηγεί η ΕΛΑΣ.

Διαβάστε ακόμα: Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Η ανάρτηση της 36χρονης λίγες ώρες πριν τη σκοτώσει ο εν διαστάσει σύζυγός της

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται ότι:

«Σε συνέχεια της από 13-07-2024 Ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού 36χρονης από τον 43χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, και εν συνεχεία αυτοχειρίας αυτού, με κυνηγετικό όπλο, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ο δράστης κατείχε νόμιμα το εν λόγω όπλο, για το οποίο διέθετε σχετική άδεια σε ισχύ και όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Την 12 Μαΐου 2024, κατόπιν σχηματισμού δικογραφίας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, από τις αρμόδιες Αρχές είχε αφαιρεθεί το όπλο από την κατοχή του δράστη, ωστόσο, ένεκα αθώωσης αυτού, με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, και όπως προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία, εφόσον δεν είχε γίνει χρήση του όπλου στο περιστατικό, μετά από 15 ημέρες του αποδόθηκε εκ νέου με σχετική αίτησή του».

Το χρονικό της γυναικοκτονίας στην Αμφιλοχία

Ο 43χρονος δράστης σκότωσε την 36χρονη μητέρα των δύο παιδιών του, πυροβολώντας την με κυνηγετικό όπλο και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Αρχικά ο 43χρονος μπήκε σε έξαλλη κατάσταση στο σπίτι τα ξημερώματα του Σαββάτου, γύρω στις 4:00, ενώ μέσα ήταν η 13χρονη κόρη τους. Άρχισε να φωνάζει με αποτέλεσμα να κατέβει ο κουμπάρος τους από τον επάνω όροφο. Εκείνος προσπάθησε να τον συνεφέρει, καθώς τον είδε να είναι εκτός ορίων με την καραμπίνα στα χέρια, αλλά τελικά δεν πρόλαβε, καθώς εκείνη τη στιγμή επέστρεφε το θύμα στο σπίτι με το αυτοκίνητο της.

Ο δράστης μόλις άκουσε το αυτοκίνητο πήδηξε από το μπαλκόνι του 1ου ορόφου πάνω στο καπό του αυτοκινήτου και πυροβόλησε την αρχικά εν διαστάσει σύζυγο του μπροστά από το παρμπρίζ. Στη συνέχεια πήγε στο πλάι του οχήματος και την πυροβόλησε ξανά, ενώ μετά ο ίδιος κατευθύνθηκε πίσω από το αυτοκίνητο, έστρεψε το κυνηγετικό όπλο προς αυτόν και αυτοκτόνησε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ocn7cxzd0h)

Το θύμα είχε υποβάλει μήνυση την Πέμπτη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται ότι η 36χρονη την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 είχε υποβάλλει μήνυση σε βάρος του 43χρονου για ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή, που έλαβαν χώρα την 10 Ιουλίου 2024.

Τότε δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η παθούσα δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, ούτε να της χορηγηθεί η εφαρμογή του “panic button”.

Επιπλέον, δύο μήνες πριν, στις 12 Μαΐου 2024, ο 43χρονος κατόπιν υποβολής μηνύσεως της 36χρονης είχε συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες, ενώ υπέβαλε στη συνέχεια σε βάρος της 36χρονης μήνυση για ενδοοικογενειακή βία.

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στη συνέχεια αθωώθηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, με τον 43χρονο να μένει στο σπίτι του πατέρα του.