Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (12/3) στο Λιτόχωρο Πιερίας όταν η 44χρονη Γεωργία, μητέρα δύο παιδιών, καταπλακώθηκε από κλαδί πλάτανου, την ώρα που καθόταν σε υπαίθρια καφετέρια, με μερικούς θαμώνες να προσπαθούν να σηκώσουν το κλαδί, άλλους να επιχειρούν να της κάνουν ΚΑΡΠΑ και τον σύζυγό της να της κρατά σφιχτά το χέρι.

«Ήταν ένα πραγματικό σοκ. Ξαφνικά ακούσαμε έναν θόρυβο και μέσα σε δευτερόλεπτα έγινε ένας πανικός» περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ1. Σύμφωνα με το κανάλι, ο σύζυγός της γλίτωσε την τελευταία στιγμή καθώς το κλαδί πέρασε ξυστά από δίπλα του. Στεκόταν δίπλα της και της κρατούσε το χέρι μέχρι να την απεγκλωβίσουν.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει: «Ήταν σαν να έπεσε βόμβα. Έπεσε από τα 10 μέτρα ύψος, είναι πολύ ψηλό το πλατάνι. Έσκασε κάτω, σηκώθηκε σκόνη, έκλεισαν τα φώτα. Μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι έχει γίνει, φώναξε ο σύζυγος ''κοπέλα κάτω από κλαδί''. Πήγαμε όλοι, το σηκώσαμε την απεγκλωβίσαμε και μετά από κάποια λεπτά έχασε τον παλμό της».

Ποια ήταν η 44χρονη Γεωργία


Πριν λίγες ημέρες, η 44χρονη είχε χάσει τη νύφη της και πρόσεχε την ανιψιά της που ήταν μαζί της, την ώρα της τραγωδίας.

Η γυναίκα έχει καταγωγή από Καρδίτσα και τον τελευταίο χρόνο ζούσε στην περιοχή του Λιτοχώρου καθώς ο σύζυγός της είναι στρατιωτικός. Το βράδυ της Παρασκευής είχαν βγει μαζί με την ανιψιά τους για ένα ποτό σε κατάστημα που βρίσκεται στο φαράγγι του Ενιπέα και εκεί σημειώθηκε το δυστύχημα.

Η κηδεία της άτυχης Γεωργίας θα γίνει την Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 19.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Κοινότητας Καλλιφωνίου Καρδίτσας.

Γιατί έπεσε το κλαδί - "H πτώση οφείλεται αποκλειστικά μόνο στο ότι ο συγκεκριμένος κλάδος είχε γίνει υπέρβαρος"


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κοινότητας Λιτοχώρου Πιερίας Ευστράτιος Κυριακάκης δήλωσε: «Διαπιστώθηκε πως το δέντρο δεν είχε πρόβλημα από πλευράς ξηρασίας ή από πλευρά εσωτερικής διάβρωσης. Ήταν κατάγερο και οι δασολόγοι κατέληξαν ότι η πτώση οφείλεται αποκλειστικά μόνο στο ότι ο συγκεκριμένος κλάδος είχε γίνει υπέρβαρος ».

Σημειώνεται πως το καφέ όπου έγινε το μοιραίο καθώς και τα υπόλοιπα καταστήματα στο σημείο, θα παραμείνουν κλειστά ως τη Δευτέρα σε ένδειξη πένθους.

Από την Αστυνομία συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, αλλά αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Δίον Ολύμπου διεξάγεται προανάκριση για το τραγικό συμβάν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ok0txa4qvt)