Στο «μικροσκόπιο» της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος έχουν μπει τα περιουσιακά στοιχεία του 44χρονου προφυλακισμένου φερόμενου ως εκτελεστή του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Νέο Ψυχικό καθώς και ενός δεύτερου ατόμου, ο ρόλος του οποίου έχει μπει στο στόχαστρο των Αρχών.

Με εντολή του επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ανάλογος έλεγχος διενεργείται ήδη και στα οικονομικά στοιχεία του θύματος. Όπως έχει γίνει γνωστό, οι έρευνες εστιάζουν στα κίνητρα του εγκλήματος και φυσικά στον ηθικό αυτουργό που έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου ύψους 100.000 ευρώ. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προανήγγειλε συλλήψεις για τη μαφία της Μυκόνου και σε άλλα νησιά, μιλώντας για «μπράβους, απειλές και δολοφονίες». Πάντως ο 44χρονος, που προφυλακίστηκε την Πέμπτη, εξακολουθεί να αρνείται όλες τις κατηγορίες και μάλιστα πρόκειται να υποδείξει μάρτυρες που θα καταθέσουν υπέρ του.

Στο μεταξύ, ένα τεράστιο «πακέτο» περίπου 9.000.000 ευρώ κρυβόταν πίσω από τις επενδυτικές κινήσεις του τοπογράφου στη Μύκονο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο οικόπεδα, ένα με δρόμο που ανήκει στον μεσίτη και ένα πίσω οικόπεδο που ανήκε στον 54χρονο και δεν έχει δρόμο. O τοπογράφος χαρακτήριζε και τα δύο οικόπεδα «πακέτο» και θεωρούσε ότι έπρεπε να πωληθούν μαζί σε μεγάλη ξενοδοχειακή εταιρεία που ετοίμαζε ξενοδοχείο στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, κατά την αποτίμησή του τα συνολικά 19,5 στρέμματα έπρεπε να δοθούν στον ξένο επενδυτή έναντι του ιλιγγιώδους ποσού των 8.750.000 ευρώ. Στη συνέχεια ο μεσίτης συζητά -με σύμφωνη γνώμη του τοπογράφου- με μεσάζοντα της μεγάλης ξενοδοχειακής εταιρείας για να γίνει η προσφορά και να πουλήσουν και τα δύο οικόπεδα σε Άραβα επενδυτή. Ωστόσο η δουλειά χάλασε και οι ξένοι ενδιαφέρθηκαν μόνο για το οικόπεδο του μεσίτη, με αποτέλεσμα ο τοπογράφος να θεωρεί ότι τον… έριξε.

Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός: Τοπογράφος: «Αυτοί απαντάνε μόνο για το δικό σας και δεν κάνουν καμία αναφορά για το δικό μας. Ούτε καν ότι δεν το θέλουν. Τι συμβαίνει;». Μεσίτης: «Σ’ το είπα ότι ο Τ. (σ.σ. μεσάζων) προφορικά μού είπε ότι δεν το χρειάζονται και θεωρούν ότι δεν μπορούν να δώσουν πάνω από ένα εκατομμύριο για το δικό σου, για αυτό σου είπα ότι θα πρέπει να δούμε πώς θα το κάνουμε και πώς θα απαντήσω. Χθες αυτά σου έλεγα και δεν καταλάβαινες, μου έλεγες τα δικά σου. Έκαναν προσφορά μόνο για το δικό μου».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή