Συνελήφθησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα, Κυριακή (14.07.2024), μετά από την άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για ληστεία και απόπειρα του ιδίου αδικήματος, σε βάρος παραθεριστών στην περιοχή του Λαγανά Ζακύνθου.

Πρόκειται για δύο Ζακυνθινούς ηλικίας 19 και 20 ετών και δύο αλλοδαπούς αλβανικής καταγωγής ηλικίας 17 και 19 ετών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στόχος τους ήταν παραθεριστές που κινούνταν σε δρόμους της συγκεκριμένης περιοχής.

Ειδικότερα, από τις Αρχές εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλαστικό πιστόλι, λυμένο στα εξαρτήματά του,
  • 2- ξύλινα ρόπαλα,
  • το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.215 ευρώ
  • και 4 κινητά τηλέφωνα

Ζάκυνθος: Τους εντόπισαν να κινούνται με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο 

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας, εντόπισαν τους παραπάνω δράστες να κινούνται με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και με τη συνδρομή αστυνομικών που περιπολούσαν, στην περιοχή, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Από την έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι, πριν τα μεσάνυχτα, χθες (13.07.2024), οι τέσσερις δράστες, κινούμενοι με αυτοκίνητο, προσέγγισαν παραθεριστή αφαιρώντας του με τη χρήση σωματικής βίας τα υποδήματα που φορούσε και χρηματικό ποσό και τον χτύπησαν.

Διαβάστε ακόμα: ΕΛΑΣ: 74 συλλήψεις για το οπαδικό επεισόδιο στη Λ. Αλεξάνδρας - Βρέθηκαν κράνη, γκλοπ, μαχαίρια, σφαίρα και καδρόνια

Λίγη ώρα μετά με τον ίδιο τρόπο επιχείρησαν να αφαιρέσουν προσωπικά αντικείμενα από δύο ακόμη παραθεριστές.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, ληστεία και απόπειρα του ιδίου αδικήματος κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, παράνομη κατακράτηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Πηγή: ΕΡΤ