Ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και σειρά πλημμελημάτων ασκήθηκε στους 74 συλληφθέντες από τη χθεσινή συμπλοκή έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας που είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό τριών προσώπων.

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της συγκρότησης κι ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροη, της κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών, της ηθικής αυτουργία σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και της Κατοχής εκρηκτικών.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε και για τα Επικίνδυνη σωματική βλάβη, διατάραξη κοινής ειρήνης, Φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βιαιοπραγία κατά άλλου, Κατοχή αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν σωματική βλάβη, κατηγορίες που έχουν τελεστεί κατά συναυτουργία και με αφορμή αθλητική εκδήλωση.

Επίσης, ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη κατοχή βεγγαλικών και κροτίδων,παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και προμήθεια κατοχή ναρκωτικών για ίδια χρήση.

Οι ενήλικοι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην 10η τακτική ανακρίτρια ενώ η δικογραφία διαχωρίστηκε για τους πέντε ανήλικους κατηγορούμενους και χρεώθηκε σε ανακριτή ανηλίκων.

Στα δικαστήρια οδηγήθηκαν συνολικά 72 συλληφθέντες καθώς δύο άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.