Αποφασισμένος να βάλει τέλος στη ζωή τής εν διαστάσει συζύγου του ήταν, όπως φαίνεται, ο 43χρονος Χαράλαμπος Τσεκούρας, ο οποίος δεν δίστασε ακόμη και να απειλήσει με καραμπίνα την ίδια τους την κόρη, προκειμένου να την παρασύρει στη θανάσιμη παγίδα του.

*Διαβάστε ακόμα: Αμφιλοχία: Είχαν πάρει το όπλο από τον γυναικοκτόνο μετά τη μήνυση για 15 ημέρες και του το επέστρεψαν - Συγκλονίζουν όσα έρχονται στο φως


Αμφιλοχία: Το χρονικό της άγριας δολοφονίας

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στην Αμφιλοχία με θύμα την 36χρονη Αρετή Τσιάμη, μητέρα δύο παιδιών, ενός αγοριού 15 και ενός κοριτσιού 13 ετών.

Παρά τις προσπάθειες φιλικού προσώπου της οικογένειας, ο δράστης, μόλις αντιλήφθηκε πως η εν διαστάσει σύζυγος προσέγγιζε το σπίτι τους, πήδηξε από τον πρώτο όροφο με την καραμπίνα ανά χείρας και αφού προσγειώθηκε πάνω στο καπό ενός αυτοκινήτου, πυροβόλησε δύο φορές την άτυχη γυναίκα και έπειτα έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

Ήταν γύρω στις 04:00 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης σε έξαλλη κατάσταση βρέθηκε στο σπίτι όπου διέμενε η εν διαστάσει σύζυγός του. Φαίνεται να είχε πάρει τα κλειδιά του σπιτιού από τον γιο τους, ο οποίος βρισκόταν εκείνη τη στιγμή σε χωριό έξω από την Αμφιλοχία, στο πατρικό σπίτι του δράστη. Με την καραμπίνα ανά χείρας κάλεσε την 36χρονη στο τηλέφωνο και άρχισε να βρίζει και να απειλεί. «Αν δεν επιστρέψεις στο σπίτι, θα σκοτώσω τη μικρή», φέρεται να είπε αναφερόμενος στην κόρη τους.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2peu9vt5nwx)
Σύμφωνα με πληροφορίες, ακολούθησαν κλήσεις από την πλευρά της γυναίκας. Φέρεται να κάλεσε στενό φιλικό πρόσωπο, ο οποίος βρέθηκε στο σπίτι και προσπάθησε μάταια να ηρεμήσει τον δράστη.

Όταν εκείνος εξασφάλισε πως το κορίτσι δεν κινδυνεύει, προσπάθησε να πείσει την 36χρονη να μην εμφανιστεί. Εκείνη όμως ανησυχούσε για την κόρη της. Έτσι, πλησίασε προς το σπίτι της και κάλεσε τις Αρχές. Εκείνη την ώρα, όμως, ο δράστης αντιλήφθηκε την άφιξή της και πήδηξε από το μπαλκόνι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έρθει στην επιφάνεια, η άτυχη γυναίκα κάλεσε στο τοπικό Α.Τ. γύρω στις 04:34. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είπε στον αστυνομικό: «Με λένε Αρετή Τσιάμη, βοήθεια, κινδυνεύω!». Εκείνη τη στιγμή φαίνεται πως ο δράστης την πυροβόλησε. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η γυναίκα δεν έδωσε στοιχεία για τη διεύθυνση όπου σημειωνόταν το περιστατικό. Παρ’ όλα αυτ,ά κατάφεραν να εντοπίσουν το στίγμα της και έφτασαν στο σημείο μόλις τέσσερα λεπτά μετά την κλήση. Ωστόσο, όπως φαίνεται, έφτασαν αργά. Η γυναίκα είχε ξεψυχήσει.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2p6dd82ah89)

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Τρεις μήνες "κόλαση"

Οι εντάσεις μεταξύ του ζευγαριού είχαν κορυφωθεί τους τελευταίους τρεις μήνες. Ο 43χρονος δράστης, οδηγός φορτηγού στο επάγγελμα, δεν δεχόταν την απόφαση της γυναίκας να χωρίσουν.

Τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει αρκετό χρονικό διάστημα νωρίτερα, ωστόσο τα σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν πολύ πρόσφατα. «Μαμά, πού είσαι;», φέρεται να είπε ο γιος της, όταν τον κάλεσε στο τηλέφωνο. «Βασίλη, πάρε τηλέφωνο το “100”, με σκοτώνει ο πατέρας σου», φέρεται να του απάντησε εκείνη, σύμφωνα με όσα εξιστορεί η μητέρα της αδικοχαμένης και γιαγιά των ορφανών πλέον παιδιών.


Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό. Μια φίλη της άτυχης γυναίκας ισχυρίστηκε πως μόλις την περασμένη εβδομάδα υπήρξε και άλλο επεισόδιο. Ήταν την περασμένη Τετάρτη, όταν ο δράστης είχε στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι της άτυχης γυναίκας. Όπως λέει η φίλη της αδικοχαμένης Αρετής, εκείνος είχε κόψει τα φρένα της μοτοσικλέτας της. Υπό αυτές τις συνθήκες, μόλις την περασμένη Πέμπτη η 36χρονη Αρετή πήγε στον εισαγγελέα, προκειμένου να υποβάλει μήνυση.

Όπως ανέφερε επίσημα η ΕΛ.ΑΣ., στις 11 Ιουλίου η Αρετή «είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του 43χρονου για ενδοοικογενειακή βία και απειλή, που έλαβαν χώρα τη 10η Ιουλίου 2024, πλην όμως δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του εντός των ορίων του Αυτοφώρου, ενώ η παθούσα δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή ούτε να της χορηγηθεί η εφαρμογή “panic button”».

Το εξοργιστικό στην υπόθεση, όμως, είναι το γεγονός πως το προηγούμενο επεισόδιο, αυτό του ξυλοδαρμού, είχε περιέλθει σε γνώση της Δικαιοσύνης, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει ουσιαστικά το τοπίο. Όπως αναφέρει επίσημα η ΕΛ.ΑΣ., «στις 12 Μαΐου 2024, ο 43χρονος κατόπιν υποβολής μηνύσεως της 36χρονης είχε συλληφθεί εντός των ορίων του Αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες, ενώ υπέβαλε στη συνέχεια σε βάρος της 36χρονης μήνυση για ενδοοικογενειακή βία. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα και στη συνέχεια αθωώθηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης».
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2pfpirnfj5t)

"Την είχα δει χτυπημένη"

Οι συγγενείς της γυναίκας, πάντως, ισχυρίζονται πως τα πράγματα πήγαιναν στραβά πολλά χρόνια τώρα. Δεν είναι τυχαίο πως ο πατριός της 36χρονης, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, τόνισε πως την είχε δει πολλές φορές χτυπημένη. Συγγενής του αυτόχειρα τόνισε: «Το μάθαμε σήμερα το πρωί. Ήταν πολλά χρόνια παντρεμένοι, πάνω από 13 χρόνια. Είχαν προβλήματα πολλά χρόνια τώρα, ήταν μια αρρωστημένη κατάσταση. Ήταν γνωστό ότι υπήρχε κακοποιητική συμπεριφορά. Χώριζαν και τα ξανάβρισκαν».

Η μητέρα της, δε, σε κατάσταση σοκ, ακόμη δεν μπορεί να αποδεχτεί το μοιραίο. «Είχαν χωρίσει κάμποσο καιρό. Δεν ήθελε να τη δει με άλλον άνδρα. Κακώς που δεν πήγα στην αστυνομία εγώ. Τη χτύπησε και την Τρίτη, ήταν πρησμένο το μάτι της. Πήγε στην αστυνομία και εξαφανίστηκε ο κύριος», είπε η μητέρα της 36χρονης. Και πρόσθεσε για τη στιγμή που έμαθε για τη δολοφονία του παιδιού της: «Μου είπαν “την Αρετή τη σκότωσε ο Μπάμπης”. Ούρλιαξα εγώ, βγήκε ο κόσμος έξω και μου λένε “τι έπαθες;” και λέω “δεν έχω άλλο, ρε παιδιά, αυτό το ένα”. Αυτό το ένα, μου το σκότωσε». Σε ερώτηση για το αν έχει έρθει σε επικοινωνία με τους γονείς του δράστη, είπε: «Μιλήσαμε με τους γονείς του, τους είπε ο άνδρας μου “το παιδί σας μας έκλεισε το σπίτι”».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2okfwmqh4l5)