Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με έναν 29χρονο να γρονθοκοπεί στο κεφάλι την 70χρονη μητέρα του. Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση και  νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Ειδικότερα, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 14/7 στα Ψαχνά Εύβοιας, η 70χρονη εντοπίστηκε στην αυλή του σπιτιού της πεσμένη, χτυπημένη και χωρίς τις αισθήσεις της. Έτσι ενημερώθηκε η ΕΛΑΣ ωστόσο όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί την γυναίκα είχε ήδη παραλάβει το ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, εκεί όπου νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση.

Χαλκίδα: Η κυνική ομολογία του γιου της 70χρονης

Ωστόσο οι αστυνομικοί στο σημείο εντόπισαν τον 29χρονο γιο της ο οποίος ήταν σε κατάσταση αμόκ και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα.

Το πρωί της Κυριακής τελικά ομολόγησε ο ίδιος πως εκείνος χτύπησε την μητέρα του. Φέρεται να είπε: «Την χτύπησα με γροθιές στο κεφάλι, έπεσε και χτύπησε». Πλέον κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για ενδοοικογενειακή βία.

 Ενδοοικογενειακή βία: 80 περιστατικά σε όλη τη χώρα την Κυριακή - 55 συλλήψεις

Σημειώνεται ότι μόνο εχθές, καταγράφηκαν 80 περιστατικά βίας, ενώ η Άμεση Δράση δέχθηκε 115 κλήσεις.

Οι αρχές προχώρησαν σε 55 συλλήψεις. Παράλληλα, τρεις γυναίκες μεταφέρθηκαν σε safe house, ενώ σε 18 περιπτώσεις εγκαταστάθηκε panic button.