Μεγάλη πυροσβεστική δύναμη επιχειρεί αυτή την ώρα στην φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβάδι του δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης.

Δεν απειλούνται κατοικίες, ενώ, στο σημείο επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου της 2ης ΕΜΟΔΕ 15 οχήματα και μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 15.52 σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Καλλιρόη στο Κιλκίς. Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας, δεν κινδυνεύει κάποιος οικισμός. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, 3 αεροσκάφη, και 1 ελικόπτερο. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Παράλληλα, οριοθετήθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Κυριακή, στο Σουφλί Έβρου. Η πυρκαγιά έκαιγε δασική έκταση ενώ το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης δυσκολεύει το δύσβατο της περιοχής. Ρίψεις νερού πραγματοποίησαν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 86 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα της 7ης ΕΜΟΔΕ, 27 πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα/υδροφόρες των ΟΤΑ.

Δείτε βίντεο:

 

Σημειώνεται ότι σε 47 ανήλθαν οι αγροτοδασικές φωτιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων, σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι 32 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Μάλιστα, όπως επισήμαναν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, οι 11 από αυτές ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες και χρειάστηκε η συνδρομή εναερίων μέσων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα προτού απειλήσουν οικισμούς και μεγάλες δασικές εκτάσεις.