Η διοίκηση του Εφετείου Αθηνών με ανακοίνωση που εξέδωσε ζητά την κατανόηση για την ταλαιπωρία που υφίστανται τόσο οι πολίτες όσο και οι δικαστικοί υπάλληλοι (σ.σ.: δεν γίνεται αναφορά στους δικηγόρους) για τα προβλήματα λειτουργίας των κλιματιστικών τα οποία δεν υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν, καθώς αντικαθίστανται με νέας τεχνολογίας.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Εφετείου Αθηνών η οποία υπογράφεται από τον εκπρόσωπο Τύπου, εφέτη Ευάγγελο Χριστιά, έχει ως εξής:

«Αντιλαμβανόμενοι οι πολίτες που εισέρχονται στο κτήριο και οι εργαζόμενοι σε αυτό, παρακαλούμε για την κατανόησή τους και την πιστή τήρηση των οδηγιών της Διοίκησης του Εφετείου, καθόσον δεν δύναται να ανασταλεί η λειτουργία του Εφετείου.

Κατόπιν ανάθεσης από την εταιρεία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. και με χρηματοδότηση του ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ εξελίσσεται σε όλο το κτήριο του Εφετείου Αθηνών η διενέργεια του έργου “αντικατάσταση της παλαιάς τεχνολογίας ενεργοβόρων κλιματιστικών μονάδων του Εφετείου Αθηνών”, το οποίο αποτελεί ένα εκ των σημαντικότερων έργων πνοής του Δικαστηρίου, αναγκαίου για να εξασφαλίσει, αφενός, την εύρυθμη λειτουργία του, αφετέρου, τον περιορισμό της υπερκατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, που ασκεί πίεση στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και συμβάλλει στην περαιτέρω επιβάρυνση του Περιβάλλοντος.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του έργου δίδονται οδηγίες από τη Διοίκηση του Εφετείου για τη διευθέτηση των ζητημάτων που ανακύπτουν καθημερινά λόγω των υφιστάμενων καιρικών συνθηκών, ώστε να εξασφαλίζονται οι κατάλληλες συνθήκες εργασίας και η εν γένει λειτουργία όλων των υπηρεσιών και των δικαστηρίων, που συνεχίζουν τις συνεδριάσεις τους.

Αντιλαμβανόμενοι την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες που εισέρχονται στο κτήριο και οι εργαζόμενοι σε αυτό, παρακαλούμε για την κατανόησή τους και την πιστή τήρηση των οδηγιών της Διοίκησης του Εφετείου, καθόσον δεν δύναται να ανασταλεί η λειτουργία του Εφετείου».