Παρά το γεγονός ότι η αύξηση της διασποράς του νέου κορονοϊού στη χώρα μας βαίνει ραγδαία εδώ και 4 -5 εβδομάδες, με αυξανόμενο διαρκώς τον αριθμό των ασθενών με νόσο οι οποίοι εισάγονται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας, ουδεμία πίεση ασκείται είτε στις απλές κλίνες νοσηλείας είτε στις κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) για ασθενείς με κορονοϊό.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία, τα οποία έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα οποία διαθέτει ο Μιχάλης Γιαννάκος, λοιπόν, στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας διατίθενται σήμερα 2.009 απλές κλίνες για ασθενείς με Covid-19 και είναι καλυμμένες οι 505. Επιβεβαιωμένοι με Covid-19 νοσηλεύονται 452 ασθενείς. Στις 3 Ιουλίου 2024 υπήρχαν διαθέσιμες 2.040 απλές κλίνες για νοσηλεία περιστατικών Covid-19 με καλυμμένες τις 389 κλίνες, εκ των οποίων 340 ασθενείς ήταν επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19.

Μέσα σε 13 ημέρες καταγράφηκε, λοιπόν, αύξηση των νοσηλευομένων επιβεβαιωμένων ασθενών με Covid-19 σχεδόν κατά 30%, ενώ στις κλίνες ΜΕΘ, η κατάσταση είναι ακόμη καλύτερη, καθώς διατίθενται σήμερα 19 κλίνες ΜΕΘ για COVID-19 και καλυμμένες είναι οι 8 κλίνες.