Νέα στοιχεία έρχονται στο φως από την δράση αλλά και την δομή της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στην Αττική «πουλώντας» προστασία εν μέσω εκβιασμών.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία η σκληρή εγκληματική οργάνωση που αποκάλυψε το  τμήμα Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει άμεση σύνδεση με οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Μάλιστα, το MEGA αποκάλυψε σχετικό βίντεο. Οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού συντεταγμένα κινούνται επί της οδού Δέγλερη στους Αμπελόκηπους δίπλα από τον Άρειο Πάγο απέναντι από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Είναι βίντεο δευτερόλεπτα πριν την αιματηρή συμπλοκή μεταξύ οπαδών της ίδιας ομάδας που οδήγησε σε 74 συλλήψεις.

organ1

Κάποιοι από αυτούς όμως, συμμετείχαν και σε παράλληλη εγκληματική οργάνωση, με εκβιάσεις, εμπρησμούς καταστημάτων, ρίψεις χειροβομβίδων, ξυλοδαρμούς και διακίνηση ναρκωτικών.

Στο βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, αποτυπώνονται δύο από τα μέλη της, οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού, να πετούν εκρηκτικό μηχανισμό σε κατάστημα εστίασης, το οποίο τυλίγεται στις φλόγες.

8-10

 

Ταυτόχρονα, άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης -που επίσης συνελήφθησαν στα επεισόδια του Σαββάτου πριν λίγες ημέρες- επιτίθενται σε άλλο κατάστημα, της ίδιας αλυσίδας στη Νέα Ιωνία.

6-12

Τέσσερις ημέρες αργότερα, χτυπούν το ίδιο μαγαζί. Αδειάζουν μπουκάλια με βενζίνη και βάζουν φωτιά, αδιαφορώντας για τον υπάλληλο που βρίσκεται στο εσωτερικό και ο οποίος τρέχει για να γλιτώσει, καθώς το κατάστημα παραδίδεται στις φλόγες.


Οργανωμένοι… εγκληματίες

Από το τμήμα Εκβιαστών συνελήφθησαν: 14 άτομα, οι οποίοι με τρεις ακόμη έγκλειστους στις φυλακές, αποτελούν μέλη του κυκλώματος, με το οποίο συνεργάστηκαν 32 ακόμη άτομα, που περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και τέσσερις οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού που συμμετείχαν στα επεισόδια του Σαββάτου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σε αυτό το βίντεο ντοκουμέντο, αποτυπώνονται δύο μέλη του κυκλώματος, με σκουρόχρωμα ρούχα και κράνη να καλύπτουν τα πρόσωπά τους.

10-10

Ο ένας κρατάει αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό και ο δεύτερος πιστόλι. Είναι λίγο πριν από μια ακόμη επίθεση σε κατάστημα.

Συνολικά το κύκλωμα προκάλεσε 78 εκβιάσεις καταστηματαρχών, τουλάχιστον 5 εμπρησμούς, την έκρηξη στο πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά το Μάρτιο του 2023.

Και μία έκρηξη σε κατάστημα, από την οποία άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.

Και σ’ εκείνη την περίπτωση, οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν επιτεθεί με χειροβομβίδα σε οικία άλλων οπαδών της ίδιας ομάδας. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε και ο οπαδικός εμφύλιος, που οδήγησε στα επεισόδια του Σαββάτου και τις συλλήψεις.

Επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης ένας 59χρονος γνωστός και ως «Αρκούδος» άτομο το οποίο είναι γνωστός στις Αρχές εδώ και δεκαετίες με σχέσεις με γνωστούς ποινικούς, οι οποίοι έχουν δολοφονηθεί.

Πρωταγωνιστές οπαδοί του ΠΑΟ στην ιεραρχία της εγκληματικής οργάνωσης

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση που, μεταξύ άλλων, πουλούσε προστασία σε καταστήματα, μέλη της οποίας είναι και οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Την πυραμίδα τους κυκλώματος εκβιαστών αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ο αστυνομικός ρεπόρτερ, Μαρίνος Αλειφέρης.

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν γνωστός ως ο «Αρκούδος» κι αξίζει να αναφερθεί ότι οι υπαρχηγοί του κυκλώματος είναι οργανωμένοι οπαδοί του «Τριφυλλιού», όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό της αστυνομίας.

Ως αρχηγός εμφανίζεται το πρόσωπο με τα αρχικά Α.Γ., 59 ετών με το προσωνύμιο «Αρκούδος». Ο Α.Γ. φέρεται να έδινε εντολές για παροχή προστασίας και “χτυπήματα” σε καταστήματα. Σε έρευνα που έγινε βρέθηκαν σπαθιά, περίστροφο, πιστόλι και 119.000 ευρώ.

Υπαρχηγοί του κυκλώματος εκβιαστών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη είναι οι:

-Κ.-Ρ. Α, 32 ετών: Οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού, φυσικός αυτουργός σε εμπρηστικές επιθέσεις. Βρέθηκαν πέντε πυροβόλα όπλα, και χειροβομβίδες. Είχε συλληφθεί 3 φορές στο παρελθόν.

-Π.Π., 36 ετών: Οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού, φυσικός αυτουργός σε εμπρηστικές επιθέσεις. Βρέθηκαν φυσίγγια και μαχαίρια. Πρόκειται για σεσημασμένο με συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενδοοικογενειακή βία και εκβιασμούς.

-Σ.Β., 30 ετών: Οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού, φυσικός αυτουργός σε εμπρηστικές επιθέσεις. Βρέθηκαν πιστόλι, περίστροφο και αναδιπλούμενα μαχαίρια.