Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης που είχε κάνει ο Απόστολος Λύτρας με αποτέλεσμα ο γνωστός ποινικολόγος να παραμείνει στις  φυλακές όπου βρίσκεται με την κατηγορία του άγριου ξυλοδαρμού της συζύγου του.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση απέρριψαν την αίτηση αποφυλάκισης του κατηγορούμενου ποινικολόγου κατά πλειοψηφία με ψήφους 2 έναντι 1.Έτσι o Απόστολος Λύτρας παραμένει προσωρινά κρατούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA το σκεπτικό της απόφαση των δικαστών είναι ότι λόγω της ιδιαίτερης φύσης του παραπτώματός του είναι ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων και ύποπτος φυγής ο ποινικολόγος.

Επιπλέον οι δικαστικοί λειτουργοί απέρριψαν και τους λόγους υγείας που επικαλέστηκε ο Απόστολος Λύτρας, προκειμένου να γίνει δεκτό το αίτημα του για αποφυλάκισης του με «βαρχιολάκι» αναφέροντας ότι τα όποια προβλήματα υγείας έχει ο ποινικολόγος μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα στην φυλακή.

Υπενθυμίζεται, ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με ηλεκτρονική επιτήρηση το γνωστό «βραχιολάκι», όπως είχε αποκαλύψει το MEGA .