Πανικό και τρόμο προκάλεσε στους κατοίκους της Καστοριάς τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/7) μια μεγαλόσωμη αρκούδα που εγκλωβίστηκε στο κέντρο της πόλης στο Άργος Ορεστικό.

Αρχικά το ζώο εντόπισε μια παρέα νεαρών, που το είδαν να τρέχει πανικόβλητο σε κεντρικές οδούς της μικρής πόλης.

Ενημερώθηκαν αμέσως η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών.

*Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: Γιατρός 92 ετών άφησε ακίνητα "φιλέτα" σε ψευτομοναχό - Άφωνοι με τη διαθήκη οι στενοί συγγενείς της


Γρήγορα έγινε αντιληπτό πως η αρκούδα κινούνταν πανικόβλητη σε όλη την πόλη. Τότε οι Αρχές ανησύχησαν, καθώς έτσι φαινόταν πως στην περιοχή υπήρχαν περισσότερες από μία αρκούδες.

Έπειτα από ώρες καταδίωξης μέσα στα στενά της πόλης και με την ταυτόχρονη συνδρομή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άργους Ορεστικού και υπαλλήλων του Δασαρχείου Καστοριάς, η αρκούδα εντοπίστηκε και εγκλωβίστηκε, αφού σκαρφάλωσε τη σιδερένια πόρτα στο κτίριο του παλιού ΟΤΕ, στην οδό Αλιάκμονος.

Εκεί, στήθηκε μια επιχείρηση που κράτησε περισσότερες από δύο ώρες, όπου με τη βοήθεια κροτίδων η αρκούδα απεγκλωβίστηκε από το σημείο και τράπηκε σε φυγή, με την Αστυνομία να την «καθοδηγεί» με τα περιπολικά της προς την έξοδο της πόλης.


Δείτε το βίντεο

Αρκούδα μέσα στο Άργος Ορεστικό



Ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο, συμμετέχοντας στις προσπάθειες απεγκλωβισμού του ζώου, φανερά ενοχλημένος από την εξέλιξη του γεγονότος, αλλά και από τα συνεχή περιστατικά παρουσίας αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ της Καστοριάς ότι την επόμενη περίοδο «θα αλλάξουν όλα για όσους νομίζουν ότι μπορούμε να ζούμε όλοι μαζί».