Συναγερμός σήμανε στην περιοχή του Ρεθύμνου, καθώς τρεις Βέλγοι τουρίστες, ένας 47χρονος και τα δύο ανήλικα του παιδιά ηλικίας 13 και 8 ετών, βρέθηκαν σε άμεσο κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή του Ροδακίνου, κοντά στην Πολύριζο, το απόγευμα της Τρίτης 16 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο neakriti.gr, οι τρεις τους, χωρίς να φορούν σωσίβια, είχαν νοικιάσει δύο σανίδες SUP και είχαν παρασυρθεί μακριά από την ακτή λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμα: Χίος: Καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους με αλλοδαπούς και τον διακινητή τους – Έπεσαν προειδοποιητικές βολές

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Αγίας Γαλήνης, του Ρεθύμνου και των Σφακίων, καθώς και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Στο σημείο έσπευσε και το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος «Καπτέν Λιζ», το οποίο, με τη συνδρομή των ναυαγοσωστών, κατάφερε να εντοπίσει και να περισυλλέξει τους τρεις Βέλγους. Ευτυχώς, όλοι τους ήταν καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο της Πλάκας.

Ωστόσο, το περιστατικό είχε και τις δυσάρεστες συνέπειές για τον εκμισθωτή των θαλάσσιων μέσων αναψυχής, ο οποίος συνελήφθη από το Λιμενικό Σταθμό Αγίας Γαλήνης για παράβαση του άρθρου 306 του Ποινικού Κώδικα, καθώς δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: neakriti.gr