Τέσσερις ανακριτές και περισσότερες από 15 ώρες διαδικασίας απαιτήθηκαν για να ολοκληρωθούν οι απολογίες των 72 εκ των 74 (δύο βρίσκονται σε νοσοκομείο) κατηγορουμένων στην υπόθεση των χούλιγκαν που εμπλέκονται στα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» το περασμένο Σάββατο.

Μέχρι αργά το βράδυ όσοι κατηγορούμενοι είχαν απολογηθεί είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους κατά περίπτωση της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, της μη συμμετοχής σε λέσχες και οργανώσεις αλλά και της απαγόρευσης παρακολούθησης αθλητικών αγώνων.

Η υπόθεση ανατέθηκε στη 10η τακτική ανακρίτρια και δύο ακόμη ανακριτές ως επίκουρους, ενώ διαχωρίστηκε για πέντε ανήλικους κατηγορούμενους, που απολογήθηκαν σε ανακριτή ανηλίκων. Και οι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι και τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

*Διαβάστε ακόμα: Κύκλωμα εκβιαστών: Πώς συνδέεται με τη Greek Mafia - Το "μεγάλο" αφεντικό, ο έγκλειστος αρχηγός και... ο νονός της νύχτας


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2rzs8xqosnt)


Τι ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς ορισμένων εκ των κατηγορουμένων, στη δικογραφία υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που δείχνει πως υπάρχουν κατηγορούμενοι οι οποίοι είναι τα θύματα και ότι οι δράστες του πυροβολισμού παραμένουν ασύλληπτοι. Όπως φέρεται να υποστηρίζουν, δέχθηκαν επίθεση και απευθύνθηκαν στους αστυνομικούς προκειμένου να βοηθηθούν και εκείνοι τους συνέλαβαν.

Οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων φέρονται να ισχυρίζονται πως δεν είχαν συμμετοχή στα επεισόδια, τα οποία έγιναν σε άλλο σημείο από εκείνο που βρίσκονταν, ενώ επισημαίνουν πως δεν βρέθηκε κάτι στην κατοχή τους και δήλωσαν απλώς φίλαθλοι.

Σε βάρος των 74 συλληφθέντων έχει ασκηθεί δίωξη για πέντε κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων. Ανάμεσα σε άλλα κατηγορούνται για συγκρότηση κι ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα και κατοχή εκρηκτικών.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2r5te0u0fa1)


Εξαρθρώθηκε νέο κύκλωμα εκβιαστών και μπράβων - Μετείχαν και 4 από τους συλληφθέντες

Την ίδια ώρα, το νέο κύκλωμα εκβιαστών και μπράβων που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛΑΣ και στο οποίο φέρεται να μετείχαν και τέσσερις από τους συλληφθέντες για τα επεισόδια έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, φαίνεται πως επιβεβαιώνει τους άρρηκτους δεσμούς της Greek Mafia με τους χούλιγκαν. Όπως τονίζεται από έμπειρους αξιωματικούς της Αστυνομίας, η Greek Mafia «ψαρεύει» από τις ομάδες των χούλιγκαν πρόθυμους νεαρούς, οι οποίοι αναζητούν το εύκολο χρήμα και έχουν δείξει με τη δράση τους ότι μπορούν να αναλάβουν μεγαλύτερες αποστολές. Αυτούς τους νεαρούς, το κύκλωμα των μαφιόζων τούς μετατρέπει σε «πληρωμένους» εκτελεστές και σε ομάδες κρούσης για τις «βρώμικες» δουλειές.

Με βάση τα όσα αποκαλύφθηκαν μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας το περασμένο Σάββατο -τα οποία όπως λένε στην ΕΛ.ΑΣ. δεν είχαν το παραμικρό οπαδικό κίνητρο- δύο διαφορετικές ομάδες χούλιγκαν, που είχαν στις τάξεις τους και ποινικούς, επιχείρησαν να λύσουν τις διαφορές τους και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της σχέσης των εμπλεκόμενων στα επεισόδια με τους αρχηγούς της Μαφίας. Άλλωστε τέσσερις χούλιγκαν του Παναθηναϊκού φέρονται ως «υπαρχηγοί» στην ομάδα των μπράβων, ενώ πολλοί ακόμη είχαν δευτερεύοντες ρόλους.

Σημειώνεται ότι τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, στην επιχείρηση με τον κωδικό OBLUST, συνέλαβαν 17 άτομα, εκ των οποίων τρεις είναι έγκλειστοι φυλακών, ενώ κατηγορούνται ακόμη 32 για συμμετοχή σε εκβιαστική ομάδα, που καταγράφει πάνω από 78 εκβιασμούς, 3 εκρήξεις, 5 εμπρησμούς, ξυλοδαρμούς.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή