Με σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και αιματώματα νοσηλεύεται ο 49χρονος Ελληνοκαναδός που δέχθηκε εκείνος και η οικογένειά του άγρια επίθεση από μια παρέα Ελλήνων σε μπαρ στο κέντρο του Ηρακλείου τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολυτραυματίας ομογενής σε λίγη ώρα αναμένεται να μπει στο χειρουργείο, όχι για τα τραύματα που φέρει στο κεφάλι, αλλά για τα χτυπήματα που δέχθηκε στο πρόσωπο και συγκεκριμένα στην περιοχή του στόματος. Ο 49χρονος νοσηλεύτηκε αρχικά στη Νευροχειρουργική Κλινική του Βενιζελείου νοσοκομείου, ενώ πριν από λίγη ώρα μεταφέρθηκε στη γναθοχειρουργική και κρίθηκε σκόπιμο να υποβληθεί στη χειρουργική επέμβαση.

Τις επόμενες ώρες προγραμματίζεται να υποβληθεί σε μία δεύτερη αξονική τομογραφία για να προσδιοριστεί η ακριβής κατάσταση της υγείας του. Παρά τη σοβαρότητα των τραυμάτων, έχει τις αισθήσεις του και επικοινωνεί κανονικά στα ελληνικά.

Ο ασθενής έχει διάσειση μεσαίας βαρύτητας και κατάγματα στα ζυγωματικά, καθώς και σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, με επίκεντρο γύρω από την περιοχή των ματιών.

Ταυτοποιήθηκαν οι δύο από τους δράστες της αιματηρής επίθεσης σε μπαρ στο κέντρο του Ηρακλείου

Όπως αναφέρει το neakriti, η Αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει δύο από τους δράστες της βίαιης επίθεσης εναντίον μιας οικογένειας τουριστών που διασκέδαζαν σε μπαρ του Ηρακλείου τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης.

Οι δύο δράστες είναι ένας 31χρονος από χωριό του Μυλοποτάμου και ένας 32χρονος από περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου, οι οποίοι και αναζητούνται από τις Αρχές, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο από την παρέα των «νταήδων».

Η επίθεση ήταν ιδιαίτερα βίαιη και αδικαιολόγητη, με αποτέλεσμα η οικογένεια των αλλοδαπών να καταλήξει στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Τρίτης (17/7) όταν, σύμφωνα με την καταγγελία, μια οικογένεια τουριστών δέχθηκε ξαφνικά επίθεση από δύο Έλληνες, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση...

Οι δράστες φέρονται να επιτέθηκαν σε έναν 49χρονο Καναδό, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τη 41χρονη σύντροφό του και τα δύο τους παιδιά, 18 και 21 ετών. Όπως αναφέρουν, εντελώς ξαφνικά, η παρέα των νεαρών τους επιτέθηκε, με μπουνιές και κλοτσιές, ενώ μάλιστα προς το μέρος τους εκτοξεύθηκε και μια καρέκλα.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ ο 49χρονος χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη Νευρολογική κλινική, με τραύματα στο κεφάλι από τη σφοδρή επίθεση.

Παρέμβαση Όλγας Κεφαλογιάννη για τον ξυλοδαρμό τουριστών στο κέντρο του Ηρακλείου

Η κ. Κεφαλογιάννη επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκομείου Ηρακλείου για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του Ελληνοκαναδού που ξυλοκοπήθηκε, με την υπουργό Τουρισμού να ζητεί να μεταφέρουν στην οικογένεια το ενδιαφέρον της, ενώ και σήμερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε επικοινωνία για να δει την κατάσταση της υγείας του τραυματία.

Τι λένε καταστηματάρχες και εργαζόμενοι

Στον απόηχο του αιματηρού περιστατικού, καταστηματάρχες και εργαζόμενοι εκφράζουν την ανησυχία τους για την άγρια επίθεση, η οποία έγινε μπροστά στα μάτια περαστικών.

Η υπόθεση διερευνάται από τις αστυνομικές Αρχές του Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται και βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στο σημείο.

Αιματηρό ξημέρωμα στο κέντρο του Ηρακλείου