Καταδικάστηκε και από το Εφετείο ο πρώην προπονητής ιστιοπλοΐας για το αδίκημα της κατάχρησης ανήλικου σε ασέλγεια σε βάρος ανήλικης αθλήτριας του όταν εκείνη ήταν 12 ετών. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή καθείρξεως 13 ετών όπως και πρωτοδίκως χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό.

Η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου τόνισε πως το δικαστήριο επέβαλε την ίδια ποινή όπως και πρωτοδίκως στον πρώην προπονητή ιστιοπλοΐας λόγω της μακροχρόνιας τέλεσης γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη, με την πρόεδρο να επισημαίνει πως ο κατηγορούμενος δεν έχει μετανιώσει καθώς κάθε φορά που έλεγε πως έκανε λάθος, έβαζε και ένα…αλλά και δικαιολογούσε τον εαυτό του.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε την ετυμηγορία του με τους δικαστές και τους ενόρκους να κρίνουν πως ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για το συγκεκριμένο αδίκημα ενώ αντίθετα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο για την κατηγορία του βιασμού. Σε μία πράξη μειοψήφισε η πρόεδρος με πλειοψηφία 6-1.

*Διαβάστε ακόμα: Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: "Της στέρησε την παιδική της ηλικία, την εφηβεία της", ξέσπασε η μητέρα της Αμαλίας


Προπονητής ιστιοπλοΐας: Το σκεπτικό της προέδρου για τον βιασμό

Η πρόεδρος μάλιστα ανακοίνωσε το σκεπτικό του δικαστηρίου για τον βιασμό επισημαίνοντας πως η πράξη αποσχόλησε ιδιαίτερα την έδρα. «Οι πράξεις αυτές δεν γίνονται ποτέ όταν είναι άλλοι μπροστά, είναι πράξεις που γίνονται κρυφά, ο δράστης είναι μόνος του με το θύμα. Πως θα βγάλουμε λοιπόν εμείς πως έγινε πράξη χωρίς άλλο μάρτυρα; Έχουμε το λόγο του ενός εναντίον του άλλου. Δεν έχουμε ιατροδικαστικές εκθέσεις ή εκτιμήσεις, αλλά μόνο αυτό που λένε ο ένας και ο άλλος» τόνισε η πρόεδρος.

Παράλληλα, η πρόεδρος τόνισε πως στην προκειμένη περίπτωση ο κατηγορούμενος από την πρώτη στιγμή λέει σχεδόν τα ίδια πράγματα ενώ η παθούσα κατά τις καταθέσεις της μπερδεύεται ως προς το χρόνο ή τον τόπο. «Πιστεύουμε ότι κανείς δεν λέει την πλήρη αλήθεια… κάθε αμφιβολία είναι υπέρ του κατηγορούμενου στο δίκαιο μας και όταν γίνεται μια δίκη ο κατηγορούμενος είναι στη «γωνία». Πρέπει να το κάνουμε αυτό σε κάθε δίκη γιατί δεν ξέρουμε ποτέ θα βρεθούμε εμείς στην ίδια θέση. Και πρέπει αν το διαφυλάττουμε αυτό, πρέπει να είμαστε απολύτως βέβαιοι για να καταδικάσουμε έναν άνθρωπο» τόνισε η πρόεδρος.