Παραβάσεις της φαρμακευτικής νομοθεσίας και των υποχρεώσεων των συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. φαρμακοποιών εντόπισε η Ελληνική Αρχή Διαφάνειας κατά τη διάρκεια ελέγχου σε φαρμακείο της Αττικής.

Μετά από καταγγελία που έγινε, διενεργήθηκε έλεγχος σε φαρμακείο της Αττικής και βρέθηκαν να πωλούνται ληγμένα σκευάσματα για βρέφη. Η παράβαση αφορά τη μη τήρηση των κανόνων ορθής φύλαξης και διάθεσης φαρμάκων και λοιπών προϊόντων καθώς και τη διαδικασία απόσυρσης των ληξιπρόθεσμων φαρμάκων.

Στο πλαίσιο αυτό βρέθηκαν: 

- επτά (7) κυτία ληγμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα οποία δεν φυλάσσονταν σε ξεχωριστό χώρο αποθήκευσης. Εξ αυτών τα τέσσερα (4) αφορούσαν στο αναφερόμενο στην καταγγελία σκεύασμα για βρέφη

- είκοσι τρία (23) κυτία φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων από τα οποία είχαν αποκολληθεί οι ταινίες γνησιότητας, χωρίς να έχουν παραδοθεί στους ασφαλισμένους αν και είχε προηγηθεί η εκτέλεση των συνταγών

- τέσσερις (4) ανεκτέλεστες ηλεκτρονικές συνταγές

Η έκθεση ελέγχου διαβιβάσθηκε στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αθηνών για αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών, στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και στον Ε.Ο.Φ. για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.