Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι επτά εκ των οκτώ κατηγορουμένων που απολογήθηκαν στην 17η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο νέο κύκλωμα «εκβιαστών-μπράβων» που εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές αρχές.

Στον μόνο κατηγορούμενο που αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της της υποχρεωτικής εμφάνισης σε ΑΤ δύο φορές το μήνα σε ΑΤ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κατά πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται ενώ κάποιοι εξ αυτών τήρησαν το δικαίωμα της σιωπής.

Οι αστυνομικοί μετά από πολύμηνη και συντονισμένη έρευνα πέρασαν χειροπέδες σε συνολικά 14 κατηγορούμενους ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται και τρεις έγκλειστοι των φυλακών. Στα 14 πρόσωπα περιλαμβάνονται τέσσερις οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να πωλούσαν προστασία σε καταστήματα στην Αττική ενώ ταυτόχρονα προχωρούσαν σε ξυλοδαρμούς, βάζοντας επίσης φωτιές στα μαγαζιά. Συνολικά από την αστυνομία εξιχνιάστηκαν 78 εκβιασμοί σε καταστήματα, κυρίως σε εστιατόρια, καφέ μπαρ και νυχτερινά κέντρα.

Ακόμα έξι κατηγορούμενοι για την υπόθεση πρόκειται αύριο να περάσουν το κατώφλι της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθούν.