Σε υψόμετρο 2.100 μέτρων και σε ένα ιδιαίτερα δύσβατο σημείο, στην θέση Ψυρίστρα στην κορυφή Βολακιάς, βρέθηκε μετά από ένα μερόνυχτο ερευνών, ο 45χρονος Γερμανός τουρίστας που κάλεσε σε βοήθεια μέσω του 112 επειδή ένιωσε… εξάντληση!

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η αεροδιακομιδή του με ελικόπτερο super puma της Πολεμικής Αεροπορίας στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλεύεται με συμπτώματα αφυδάτωσης!

Στο μεταξύ, με πυροσβεστικό ελικόπτερο θα επιστρέψουν στις βάσεις τους, οι διασώστες της 3ης ΕΜΑΚ και τα στελέχη του πυροσβεστικού κλιμακίου Καμπανού μετά από μια ηρωική αποστολή, καθώς πέρασαν όλη τη νύχτα σε δύσβατες βουνοκορφές αφού παρότι ο Γερμανός είχε συνείδηση και επικοινωνία με το συντονιστικό, εντούτοις ο εντοπισμός του ήταν πάρα πολύ δύσκολος μέσα στον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, ο 45χρονος, ο οποίος κάνει διακοπές στην Κρήτη, είχε διασχίσει την Τετάρτη εν μέσω καύσωνα, τον εθνικό δρυμό Σαμαριάς, καταλήγοντας στην Αγία Ρουμέλη όπου διανυκτέρευσε στο κατάλυμα του χωριού. Την Πέμπτη το πρωί φεύγοντας, ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη ότι σκόπευε να επιστρέψει στον Ομαλό… με τα πόδια και μάλιστα όχι από τον εθνικό δρυμό αλλά από ένα άλλο μονοπάτι!

Μάλιστα, όχι μόνο αγνόησε επιδεικτικά την προειδοποίηση του ιδιοκτήτη ότι κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό και επικίνδυνο αλλά συνέχισε το σχέδιο του, παίρνοντας μαζί του ένα και μοναδικό μπουκάλι νερό, με τον καύσωνα να συνεχίζεται, με απαγόρευση κυκλοφορίας σε μονοπάτια και ευαίσθητα οικοσυστήματα και με την Κρήτη σε υψηλή κινητοποίηση πολιτικής προστασίας κατηγορίας «Red Code».

Όπως ήταν λογικό, νωρίς το απόγευμα οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν, με αποτέλεσμα να κινητοποιήσει ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό, συμπεριλαμβανομένων δύο εναέριων μέσων για την διάσωσή του, η οποία ευτυχώς είχε αίσιο τέλος.

Αεροδιακομιδή 45χρονου τουρίστα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων