Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου μετά και το δεύτερο, μέσα σε δύο 24ωρα, φριχτό τροχαίο στους δρόμους της. Το νέο δυστύχημα έγινε στον ΒΟΑΚ, στο ύψος του αεροδρομίου Ηρακλείου, όταν ένας 61χρονος άνδρας άφηνε την τελευταία του πνοή στο οδόστρωμα καθώς βρέθηκε κάτω από τις ρόδες ενός φορτηγού, όπως έγινε και το απόγευμα της Τετάρτης με την 72χρονη Κατερίνα στη Λεωφόρο Κνωσού.

Πρόκειται για τον συνταξιούχο αστυνομικό Γιάννη Δρακωνάκη, με την είδηση του τραγικού θανάτου του να πέφτει σαν "βόμβα". Ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός, που έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Τα τελευταία χρόνια, πριν τη συνταξιοδότησή του, υπηρετούσε στο Τμήμα Μεταγωγών, κάνοντας υπηρεσίες στα Δικαστήρια και κυρίως στο Εφετείο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο άτυχος Γιάννης, οδηγώντας την δίκυκλη μηχανή του στην Εθνική οδό, φέρεται να αισθάνθηκε αδιαθεσία και σταμάτησε στην άκρη του δρόμου, κάτι που - όπως αναφέρεται - αντιλήφθηκε ο οδηγός του αγροτικού οχήματος, ο οποίος σταμάτησε και αυτός για να του προσφέρει βοήθεια.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το φορτηγό που ακολουθούσε έπεσε πάνω τους με αποτέλεσμα να και να χάσει τη ζωή του ο δικυκλιστής. Ο οδηγός του αγροτικού βγήκε σώος από τα συντρίμμια.


Κρήτη: Τι έλεγε ο 61χρονος σε φίλους λίγες ώρες πριν την τραγωδία - "Είμαι πολύ καλά" 

Η είδηση του θανάτου του Γιάννη Δρακωνάκη έχει προκαλέσει σοκ σε όλους όσοι τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του, κυρίως όμως στον παλαιούς συναδέλφους του που, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Cretalive, τον συνάντησαν λίγες ώρες πριν την τραγωδία στην Πλατεία Δασκαλογιάννη στο κέντρο του Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται, ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος, επισημαίνοντας στους αστυνομικούς που βρίσκονταν εκεί ότι είναι "πολύ καλά" και περνά όμορφα την συνταξιοδότησή του.


Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν οι οδηγοί των δύο αυτοκινήτων

Οι δύο οδηγοί του φορτηγού και του αγροτικού αυτοκινήτου, κρατούνται και θα οδηγηθούν το Σάββατο ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

Σύμφωνα με τις πληροφοριες, ο 46χρονος οδηγός του φορτηγού βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, και υποστηρίζει ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα και δεν κατάλαβε τι ακριβώς συνέβη. Όπως επεσήμανε, την τελευταία στιγμή αντιλήφθηκε το αγροτικό όχημα πάνω στο οποίο έπεσε, χωρίς καν να δει ότι εκεί υπήρχε και ο δικυκλιστής.

Από την πλευρά του ο 55χρονος οδηγός του αγροτικού φέρεται να επιμένει ότι αντιλήφθηκε πως ο οδηγός της μηχανής αισθάνθηκε αδιαθεσία και για το λόγο αυτό σταμάτησε, προκειμένου να δει αν μπορεί να τον βοηθήσει. Οι αστυνομικοί ερευνούν με προσοχή τον ισχυρισμό αυτό, με δεδομένο, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές ότι ο άτυχος Γιάννης δεν είχε καν βγάλει το προστατευτικό κράνος που φορούσε.


Το χρονικό

Όλα συνέβησαν νωρίς το απόγευμα, στο ρεύμα από Άγιο Νικόλαο προς Ηράκλειο, στο ύψος του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης.

Στο τροχαίο ενεπλάκησαν τρία οχήματα, ένα φορτηγό, ένα αγροτικό και μια μηχανή, ενώ οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε διερευνώνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το σενάριο ο οδηγός μοτοσυκλέτας, 61 ετών, να ένιωσε αδιαθεσία και να σταμάτησε στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης. Ο οδηγός του αγροτικού οχήματος φέρεται να σταμάτησε για να βοηθήσει τον 61χρονο και έπειτα κατά πληροφορίες, το φορτηγό πέρασε στη ΛΕΑ και παρέσυρε τους δύο οδηγούς.

Ο 61χρονος βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του φορτηγού. Άμεσα κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία που απεγκλώβισε τον οδηγό και τον παρέλαβε στο ΕΚΑΒ. Όμως ο άντρας είχε βρει φριχτό θάνατο. Ο οδηγός του αγροτικού οχήματος, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, χωρίς ευτυχώς να διατρέχει κίνδυνο.

Νεκρός δικυκλιστής στην άσφαλτο: Τραγικό τροχαίο με φορτηγό στην Εθνική Οδό