Υπό έλεγχο τέθηκε η «εφιαλτική» φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι στην παραλία Αλμυροποτάμου στην Εύβοια.

Πιο αναλυτικά, πανικός επικρατούσε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Αλμυροπόταμο όταν κάτοικοι της περιοχής την ώρα που γυρνούσαν από την παραλία αντίκρυσαν τις φλόγες μια ανάσα από τα σπίτια τους.


Μεγάλη φωτια στον Αλμυροπόταμο Εύβοιας

Πολλοί εγκατέλειψαν άμεσα τα σπίτια τους και τις εξοχικές τους κατοικίες, πολλοί όμως ντόπιοι αλλά και παραθεριστές έμειναν δίπλα στους πυροσβέστες και πάλεψαν να σβήσουν την φωτιά.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή έφτασε ο πρόεδρος της Κοινότητας Χρήστος Γκότσης μαζί με όλα τα νέα παιδιά του Αλμυροποτάμου που πραγματικά «έπεσαν» με τα μούτρα στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς.

Φωτιά στον Αλμυροπόταμο - Ελικόπτερο στο σημείο

Αρκετοί βοήθησαν και ηλικιωμένους αλλά και οικογένειες με παιδιά για να μπορέσουν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν τουλάχιστον οκτώ οχήματα με 20 πυροσβέστες, καθώς η φωτιά ήταν δίπλα σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Το 112 ήχησε έτσι ώστε οι κάτοικοι να είναι σε ετοιμότητα, καθώς στην περιοχή υπάρχουν αρκετά πεύκα και ήταν πολύ εύκολο να επεκταθεί η φωτιά.


fotia-evia-minima-112


Η έγκυρη επέμβαση των πυροσβεστών, υπό τον συντονισμό του διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Εύβοιας Κωνσταντίνου Ψαρρού, αλλά και η συνδρομή του ελικοπτέρου που έφτασε στο σημείο κι άρχισε να επιχειρεί ασταμάτητα, απέτρεψαν τα χειρότερα σε αυτή τη νέα φωτιά στην Εύβοια.

Επίσης κινητοποιήθηκαν και βρίσκονται στο σημείο και οι εθελοντές της ομάδας διάσωσης Εύβοιας sar 312.


Φωτιά στον Αλμυροπόταμο - Ελικόπτερο στη μάχη