Στον εισαγγελέα Τριπόλεως οδηγούνται σε λίγη ώρα ο 41χρονος Δ.Κ. και η 35χρονη σύζυγος του Α.Λ. που παραδόθηκαν για τη δολοφονία του 64χρονου τα ξημερώματα της Κυριακής στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας στην Αρκαδία. Το φονικό έγινε κατά την διάρκεια ενός γλεντιού, στο οποίο βρίσκονταν σε διαφορετικές παρέες θύτες και θύμα.

Το φλερτ που φέρεται να έκανε ο 64χρονος Νίκος Μαστραντώνης στην 35χρονη, παντρεμένη με τον συγκατηγορούμενο 41χρονο άνδρα της, φέρεται να αποτέλεσε την αιτία του φονικού. Το ζευγάρι άρχισε να χτυπά αλύπητα τον 64χρονο. Όλοι τους φέρονται να είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ στην εκδήλωση.

Επί περίπου 5 λεπτά, κυρίως ο 41χρονος αλλά και η σύζυγος του, χτυπούσαν χωρίς έλεος τον 64χρονο. Μάλιστα, όταν λίγο αργότερα επέστρεψαν στο τραπέζι για να πάρουν τα πράγματά τους και να εξαφανιστούν, ο κατηγορούμενος φέρεται να ρωτήθηκε από φίλο του εάν το θύμα είναι νεκρό. «Ψέματα το κάνει, δεν είναι νεκρός», φέρεται να απάντησε ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα εξαφανίστηκε μαζί με τη σύζυγό του.

Το παρελθόν του θύματος

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, ο 64χρονος είναι παλιός γνώριμος των Αρχών στην Τρίπολη, καθώς είχε συχνή παραβατική συμπεριφορά. Εάν και τον τελευταίο καιρό φαίνεται να είχε σταματήσει τις παρανομίες και να εργαζόταν περιστασιακά σε διάφορες χειρονακτικές εργασίες, κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί για ληστεία στα ΚΤΕΛ Τριπόλεως. Εργαζόταν ως φύλακας σε πάρκινγκ και ένα βράδυ πήγε στο σημείο ενώ είχε τελειώσει η βάρδια του, με το κοντάρι μιας σκούπας γύρισε την κάμερα προς την αντίθετη πλευρά, χωρίς να έχει καλυμμένο το πρόσωπό του και προχώρησε στη ληστεία. Είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης και αργότερα έδινε το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα. Επίσης, φέρεται να είχε εμπλοκή σε περιστατικό τροχαίου με εγκατάλειψη, υπόθεση η οποία δεν είχε ολοκληρωθεί ως προς το δικαστικό της σκέλος.

Βέβαια, όπως διευκρίνιζαν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. στα parapolitika.gr, σε καμία περίπτωση δεν άξιζε αυτός ο βίαιος θάνατος στον 64χρονο. Μάλιστα, από τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί εως τώρα, αυτό που προκύπτει είναι πως δεν έκανε «επιθετικό φλερτ», απλά προσπαθούσε να πιάσει κουβέντα με την 35χρονη, έχοντας καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ. Κάτι που εξόργισε τον εξίσου μεθυσμένο κατηγορούμενο σύζυγό της.

Το ζευγάρι εάν και έσπευσε να εξαφανιστεί μετά το φονικό, περίπου πέντε ώρες αργότερα παραδόθηκε στις Αρχές. Από μαρτυρίες, επίσης, προκύπτει πως δεν υπήρχε παρουσία τρίτου προσώπου στον ξυλοδαρμό, παρά μόνο το ανδρόγυνο. Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η νεκροτομή στη σορό του 64χρονου άνδρα, προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατό του. Εκ πρώτης όψεως, σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Τρίπολης, φέρει πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι, τον λαιμό, την πλάτη και την κοιλιά.