Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο βρέθηκε η πρέσβης του Καναδά, Άννα Καρίν Άσελιν, προκειμένου να επισκεφθεί τον Ελληνοκαναδό που δέχτηκε επίθεση στο κέντρο του Ηρακλείου και να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του.

Η πρέσβης πέρασε το κατώφλι του Βενιζελείου στις 9:30 περίπου το πρωί της Δευτέρας (22/7) για να δει από κοντά τον 49χρονο, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την ευρύτερη περιοχή των Ανωγείων.

Η Άννα Καρίν Άσελιν πρόκειται να επισκεφθεί και την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, όπου θα ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών αναφορικά με τους δράστες της επίθεσης.

presvis_kanada_venizeleio1


Το χρονικό

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Τρίτης (17/7) όταν σύμφωνα με την καταγγελία, μια οικογένεια τουριστών δέχθηκε ξαφνικά επίθεση από δύο Έλληνες.

Οι δράστες φέρονται να επιτέθηκαν στον 49χρονο Καναδό, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τη 41χρονη σύντροφό του και τα δύο τους παιδιά, ηλικίας 18 και 21 ετών. Με βάση τα όσα κατήγγειλαν, εντελώς ξαφνικά, η παρέα των νεαρών τους επιτέθηκε, με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ μάλιστα προς το μέρος τους εκτοξεύτηκε και μια καρέκλα.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ ο 49χρονος χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην Νευρολογική Κλινική, με τραύματα στο κεφάλι.


Η πορεία υγείας του 49χρονου

Καλά εξελίσσεται η πορεία της υγείας του 49χρονου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα πάρει εξιτήριο.

Ο ίδιος είναι ψύχραιμος όπως και όλοι η οικογένεια, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής του Βενιζελείου, Κώστας Δανδουλάκης.


«Ντροπή αυτό που συνέβη»

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Γναθοχειρουργικής Κλινικής και θεράπων ιατρός του Ελληνοκαναδού τόνισε ότι είναι «ντροπή αυτό που συνέβη. Είπαμε στην πρέσβειρα ότι προσπαθήσαμε κάπως να "ξεπλύνουμε" αυτό που έγινε κάνοντας ό,τι μπορούμε για να τον αποκαταστήσουμε».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει δύο από τους δράστες της βίαιης επίθεσης. Πρόκειται για έναν 31χρονο από χωριό του Μυλοποτάμου και έναν 32χρονο από περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου.