O 30χρονος οδηγός του τουριστικού λεωφορείου, που έχασε τη ζωή του στο τροχαίο που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (21/7) στην Κέρκυρα, θα κηδευτεί την Τετάρτη (24/7), όπου συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο.

Ο 30χρονος οδηγός ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός βρέφους, μόλις έξι μηνών. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν τρεις Βρετανοί τουρίστες, επιβάτες του λεωφορείου, ένας άνδρας, μια γυναίκα και ένα παιδί που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

odigos-kerkyra__1_


Κέρκυρα: Πως συνέβη το μοιραίο τροχαίο

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το λεωφορείο βγήκε από την πορεία του και προσέκρουσε σε σταθμευμένη ρυμούλκα φορτηγού. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία μάλιστα, δε φαίνεται ο οδηγός να είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, ενώ δε βρέθηκαν ίχνη φρεναρίσματος ή άλλων ελιγμών.

Αναμένονται επίσης τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής, για να διαπιστωθεί αν υπήρξε κάτι παθολογικό που οδήγησε στο δυστύχημα.

Από τύχη δεν υπήρξαν και άλλα θύματα, καθώς το λεωφορείο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα σε δρόμο πολυσύχναστο, σε περίοδο κατά την οποία στο νησί υπάρχουν πολλοί τουρίστες.

Η γυναίκα αναμένεται να μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων για περαιτέρω εξετάσεις, ενώ ελαφρύτερα τραυματισμένοι είναι ο άνδρας και το παιδί που εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Στην επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των τουριστών και του άτυχου οδηγού από το λεωφορείο συμμετείχε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ καθώς και ασθενοφόρα του νοσοκομείου και ιδιωτικών κλινικών.

odigos-kerkyra__2_