Αλλάζει ο καιρός από αύριο (23/7), με τον καύσωνας και να δίνει τη θέση του σε βροχές και καταιγίδες, που θα σημειωθούν σε πολλές περιοχές της επικράτειας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, ο καιρός θα θυμίσει φθινόπωρο. Τα φαινόμενα αρχικά θα εκδηλωθούν στην Πελλοπόννησο και έπειτα θα επεκταθούν σε Στερεά Ελλάδα, Βόρεια Εύβοια, Θεσσαλία,Ήπειρο και τη Θράκη, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα σε ορείνες-ημιορεινές περιοχές αλλά και περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 35-38 βαθμούς στα δυτικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα, στους 34-36 στα βόρεια, στους 36-38 στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές ενώ στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 35-39 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 4-5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέει βοριάς όπου θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Καλλιάνος: Μπόρες και στην Αττική

Σε ό,τι αφορά στην Αττική, η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια ενώ από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια τμήματα της περιφέρειας.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4-6 μποφόρ στον Σαρωνικό, 5-6 στον νότιο Ευβοϊκό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2vzx909nwvd)