Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών, ο Σπύρος Πολέμης, εφοπλιστής, πρώην πρόεδρος της ICS και διευθυντής της Seacrest Shipping με έδρα το Λονδίνο. Την είδηση έκανε γνωστή ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου (Andros Yacht Club – AYC), του οποίου ο 86χρονος εφοπλιστής ήταν ιδρυτικό μέλος και επίτιμος πρόεδρος. Ο Σπύρος Πολέμης γεννήθηκε στην Άνδρο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μαζί με τον αδελφό του Αδαμάντιο ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αμερική και πήρε μάστερ στα οικονομικά. Τα δύο αδέλφια χώρισαν τις κοινές ναυτιλιακές τους δραστηριότητες πριν από περίπου 10 χρόνια (συγκεκριμένα το 2014), ύστερα από σχεδόν 40 χρόνια κοινής επαγγελματικής πορείας.

Οι ρίζες της οικογένειας Πολέμη φτάνουν δυόμισι αιώνες πίσω, στην Άνδρο, με έντονη παρουσία στα θεσμικά δρώμενα της παγκόσμιας εφοπλιστικής κοινότητας. Στο ευρύτερο κοινό οι Πολέμηδες έγιναν γνωστοί όταν ο Αδαμάντιος, αν και άνθρωπος χαμηλών τόνων, αναμείχθηκε, μαζί με το γιο του Λεωνίδα, στα διοικητικά δρώμενα της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού την εποχή της πολυμετοχικότητας. Μάλιστα, λίγο έλειψε να αναλάβει και την προεδρία της ΠΑΕ σε δύσκολες οικονομικά εποχές. Και τα δύο αδέλφια, από μικρά, βρίσκονταν κάθε Πάσχα και καλοκαίρι στην Άνδρο, εκεί όπου έχτισαν δύο σπίτια δίπλα στο πατρικό τους.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’20, ο παππούς τους Σπυρίδων Πολέμης, μηχανικός, αγόρασε το πρώτο καράβι και ξεκίνησε την οικογενειακή εταιρεία που υπάρχει έως σήμερα. Οι τρεις γιοι του, ο Μιχάλης, ο Λεωνίδας και ο Αυγουστής, συνέχισαν την παράδοση. Τα τρία παιδιά του ίδρυσαν το 1951 στον Πειραιά την εταιρεία Αδελφοί Πολέμη, η οποία στη συνέχεια, το 1965, μετονομάστηκε στη γνωστή Polembros. Η οικογένεια άνοιξε και δική της εταιρεία στη Νέα Υόρκη, τη Leeward Steamship, την οποία διηύθυνε ο Αυγουστής.

Το 1970 αυτονομήθηκαν οι γιοι του Λεωνίδα Πολέμη -o Σπύρος και ο Αδαμάντιος-, οι οποίοι ανέλαβαν την Polembros Maritime μετά το θάνατο του πατέρα τους.