Λίστες με τα καλύτερα φαγητά του κόσμου μοιράζεται συχνά το Taste Atlas, μεταξύ των οποίων φιγουράρουν συνήθως και ελληνικά πιάτα.

*Διαβάστε εδώ: Ελληνικό φαγητό στα δέκα χειρότερα του πλανήτη - Για ποιο πρόκειται

Ο γαστρονομικός οδηγός αποθεώνει την ελληνική κουζίνα, δείχνοντάς της ιδιαίτερη αδυναμία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κρητικός ντάκος έχει «στεφθεί» η καλύτερη σαλάτα στον κόσμο και τα παϊδάκια No 1 πιάτο με αρνί.

Αυτή τη φορά, το Taste Atlas ασχολήθηκε με πιάτα που έχουν ως κύριο συστατικό τους το αγγούρι, ένα δροσερό λαχανικό που καταναλώνουμε ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Έτσι, στη δεύτερη θέση με τα καλύτερα φαγητά του κόσμου με κύριο συστατικό τους το αγγούρι φιγουράρει το τζατζίκι, το εμβληματικό ελληνικό ντιπ που λατρεύουμε να τρώμε στις ταβέρνες αλλά και στο σπίτι με μπόλικο ψωμί.

«Το τζατζίκι είναι ένα ελληνικό παρασκεύασμα που φτιάχνεται από γιαούρτι, αγγούρι, σκόρδο και πολλά βότανα και μπαχαρικά όπως άνηθο, δυόσμο ή μαϊντανό.

Συνήθως σερβίρεται ως σάλτσα που συνοδεύει πολλά πιάτα με κρέας, ως απλό ντιπ ή ως ορεκτικό. Το όνομά του προέρχεται από την τουρκική λέξη cacik, που δηλώνει ένα παρόμοιο ντιπ, αν και ορισμένοι υποψιάζονται ότι το τζατζίκι προήλθε από το ινδικό ντιπ raita.

Το τζατζίκι σερβίρεται πάντα κρύο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, μαζί με πιάτα όπως ο γύρος και το σουβλάκι. Συχνά, σερβίρεται με πίτα ως μέρος του πρώτου πιάτου ενός μεγάλου γεύματος. Με την τεράστια δημοτικότητά του και το γεγονός ότι είναι ένα από τις καλύτερα καλοκαιρινά ντιπ, δεν είναι παράξενο που υπάρχουν πολλές τοπικές παραλλαγές του τζατζικιού, σε χώρες όπως το Ιράν, το Ιράκ, η Τουρκία, η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Σερβία», αναφέρει χαρακτηριστικά το Taste Atlas.

piata_me_aggouri_taste_atlas


Taste Atlas: Πού θα φας το καλύτερο τζατζίκι στην Ελλάδα

Το Taste Atlas αναφέρει στη συνέχεια τα καλύτερα μαγαζιά για να φας τζατζίκι στην Αθήνα.

Αυτά είναι ο «Θανάσης», η «Στροφή», ο «Μπαϊρακτάρης», ο «Καραβίτης» και το «Λιόντι».