Σήμερα, Τρίτη (23/7), συμπληρώνονται έξι χρόνια από τη φονική φωτιά στο Μάτι, η οποία άφησε πίσω της 104 νεκρούς και 147 τραυματίες.

Εκδηλώσεις μνήμης είναι προγραμματισμένες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η Κατερίνα Μαλλά, πυρόπληκτη της περιοχής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ θυμάται τα τραγικά γεγονότα που της σημάδεψαν τη ζωή και ξεσπά αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι από την πρώτη μέρα της τραγωδίας «όλοι μας είμαστε θύματα μιας μεθόδευσης και μιας προπαγάνδας σε βάρος μας».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Με υπομονή θυμάσαι ξανά και οργίζεσαι, ειδικά όταν ακούς ότι τα εύσημα τα παίρνουν τα όργανα και όχι τα στελέχη. Οργίζεσαι ακόμη περισσότερο, διότι ξέρεις πως τα παλικάρια της ΔΙΑΣ καθάρισαν τις αμαρτίες του επιτελικού κράτους εκείνης της περιόδου». Και συνέχισε λέγοντας: «Σας εύχομαι όταν συμβεί κάτι σ' εσάς, να βρεθεί δίπλα σας ένας καθαρός τρελός να σώσετε τα παιδιά σας», ενώ ελπίζει να τιμηθεί κάποια στιγμή ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής που έβγαλε την αλήθεια στο φως.


"Δεν είμαστε αισιόδοξοι για την τελική απόφαση του Εφετείου"

Ως προς το πού βρισκόμαστε σε δικαστικό επίπεδο, η κ. Μαλλά επισήμανε ότι οι συγγενείς των νεκρών δεν είναι αισιόδοξοι για την έκβαση της τελικής απόφασης του Εφετείου, με την ίδια να αναφέρει: «Θέλω να πω άλλη μια φορά πως αυτό που συνέβη την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου δεν ήταν μια αντίδραση μόνο στην απόφαση, αλλά σε ένα παιχνίδι που κρατάει χρόνια και στήθηκε από την πρώτη μέρα. Να θυμίσουμε ότι ο τότε αρχηγός ο κ. Ματθαιόπουλος έχει καταδικαστεί για τις τότε απειλές στον πραγματογνώμονα».

Κατέληξε λέγοντας ότι η δικαίωση που αναμένει δεν είναι μόνο δικαστική, αλλά να ακουστεί η αλήθεια για να μπορέσουν να σωθούν τα παιδιά που ζουν ακόμα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2wpa39v1a8h)