Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που αφορούν την ενδοοικογενειακή βία, αφού μόνο την εβδομάδα από 15 έως 21 Ιουλίου και σύμφωνα με τις κλήσεις που έγιναν στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, ο αριθμός των περιστατικών ανήλθε στα 927, ενώ χορηγήθηκε panic button σε 184 γυναίκες-θύματα.

Οι αστυνομικοί τελικά κλήθηκαν να διαχειριστούν 534 περιστατικά, ενώ σημειώθηκαν και 338 συλλήψεις. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, 9 γυναίκες θύματα χρειάστηκε να μεταφερθούν, συνοδευόμενες από οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας σε δομές, ενώ χρειάστηκε να εξεταστούν από ιατροδικαστή ή να διακομιστούν σε νοσοκομείο και 17 θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον υπάρχουν safe houses σε όλες τις Περιφέρειες, ένα ή και περισσότερα, και εκεί μπορούν οι γυναίκες με συγγενείς τους, με τα παιδιά τους, και γενικότερα όσα άτομα διατρέχουν κίνδυνο, να πάνε εκεί για να βρουν καταφύγιο.


Νέο περιστατικό με θύμα μητέρα 4 παιδιών

Μητέρα τεσσάρων παιδιών είναι ένα ακόμα θύμα ενδοοικογενειακής βίας, αυτή τη φορά στη Λήμνο, με δράστη τον 58χρονο σύζυγό της. Η γυναίκα κατέφυγε στο νοσοκομείο του νησιού όντας χτυπημένη στο κεφάλι, με τους γιατρούς να αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά.

Μετά από τις ερωτήσεις, που της έκαναν, η ίδια παραδέχθηκε ότι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας είχε έναν διαπληκτισμό με τον σύζυγό της. Εκείνος, την έβρισε, απείλησε ότι θα τη σκοτώσει και την απώθησε με βία, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι της σε μία εσωτερική πόρτα του σπιτιού.

Για το εν λόγω περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία και τελικά στις 11 το βράδυ της ίδιας ημέρας ο 58χρονος παραδόθηκε στην Αστυνομία. Σε βάρος του σχηματίστηκε του δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία και τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2wqorxsme2x)