«Έχω γίνει νευροπαθής τελικού σταδίου, έχω πάθει θρομβώσεις, έχω χάσει την ακοή μου», είπε η κ. Πηνελόπη, επιζήσασα από την τραγωδία στο Μάτι, που μίλησε στην ΕΡΤ ανήμερα της επετείου έξι χρόνων από την απώλεια 104 ανθρώπων από τη φονική πυρκαγιά.

Η κ. Πηνελόπη μίλησε μετά το τέλος εκδήλωσης για τα έξι χρόνια από την τραγωδία και εξήγησε πώς βιώνει τη σημερινή ημέρα που κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης αλλά και πώς κατάφερε να ξεπεράσει τα σωματικά και ψυχικά της τραύματα. Όπως δήλωσε η ίδια, είναι η επιζήσασα με τις περισσότερες αναπηρίες. 

*Διαβάστε ακόμα: Μάτι: Έξι χρόνια μετά τη φονική φωτιά - Σειρά εκδηλώσεων με αφορμή τη ''μαύρη'' επέτειο


Φωτιά στο Μάτι: "Νοσηλεύτηκα 17 μήνες, τρεις φορές ήρθα στο χείλος του θανάτου"  

«Ένιωσα την απόλυτη μοναξιά. Δεν κάηκα στο σπίτι μου γιατί έφυγα, αλλά εκεί που κάηκα ήμουν εντελώς μόνη και δεν θα μπορούσαν να με βρουν κιόλας αν καιγόμουν πραγματικά. Με έκαψαν τα κουκουνάρια που έπεφταν από το δέντρο πάνω μου, δεν υπήρχε καλυμμένη βεράντα και ήταν σαν αναμμένα κάρβουνα, αλλά ήταν τόση η αδρεναλίνη που τα έδιωχνα με τα χέρια μου και γι' αυτό κάηκα», είπε για το πώς βίωσε την τραγωδία την ημέρα της φωτιάς.

Έχοντας νοσηλευθεί πάνω 17 μήνες δήλωσε ότι είναι η επιζήσασα με τη μεγαλύτερη διάρκεια νοσηλείας. «Τρεις φορές ήρθα στο χείλος του θανάτου», δήλωσε και τόνισε ότι στη φωτιά έχασε και γνωστούς της.

«Η φύση θέλησε να ζήσω. Το είδα σαν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής και σκέφτηκα ότι με όσες αναπηρίες κι αν έχω, ξαναγράφω το βιβλίο της ζωής μου από την αρχή», κατέληξε η κ. Πηνελόπη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2wrvehq3iip)