Ο πολυήμερος καύσωνας φεύγει και έρχονται οι έντονες βροχοπτώσεις και μεμονωμένες καταιγίδες., κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Τις πρωϊνές ώρες της Τρίτης σημειώθηκε χαλαζόπτωση στη Λάρισα η οποία προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες στην Αγιά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια το συγκεκριμένο σκηνικό θα παραμείνει μέχρι και την Παρασκευή. «Οι ισχυρές βροχές θα επηρεάσουν το απόγευμα και την Αττική, ενώ έχει πέσει λίγο η θερμοκρασία.

Αυτά τα μπουρίνια θα διατηρηθούν το επόμενο διήμερο και θα φέρουν μια ανάσα δροσιάς. Θα δούμε αύριο την θερμοκρασία ως 35 βαθμούς στην Αθήνα και 31-32 βαθμούς στις Κυκλάδες. Αυτή η καιρική κατάσταση θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή» τόνισε νωρίτερα το μεσημέρ στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, προσθέτοντας: «Από εκεί και ύστερα, η θερμοκρασία θα ανέβει εκ νέου και ο Ιούλιος θα μας αποχαιρετήσει με ζέστη, όχι όμως ανυπόφορη».

Καιρός: Πότε αναμένονται βροχές στην Αττική

Σύμφωνα με τον κ. Τσατραφύλλια, αλλά και την ΕΜΥ, τα φαινόμενα στην Αττική θα χτυπήσουν σήμερα το απόγευμα στις βόρειες κυρίως περιοχές του λεκανοπεδίου, ενώ και αύριο αναμένονται πρόσκαιρες βροχές στα δυτικά και τα βόρεια. 

Την Πέμπτη θα έχουμε μια μικρή ανάσα δροσιάς, καθώς η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Η πρόγνωση του καιρού

Τετάρτη 24/7

Στην κεντρική Μακεδονία από τις προμεσημβρινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά τους 34 με 35 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 25/7

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρά. Βελτίωση από το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός, όμως πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο και το ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 32 με 34 βαθμούς και τοπικά στα νησιά του Ιονίου και τα νότια ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή 26/7

Αρχικά, γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, όμως από νωρίς το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, το βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα δυτικά 5 με 6, στα ανατολικά 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της στην ηπειρωτική χώρα. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 33 με 35 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.