Τρισάγιο στη μνήμη των 104 θυμάτων της φονικής φωτιάς στο Μάτι, που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Ιούλιο του 2018, τελέστηκε στο μνημείο στο Νέο Βουτζά. Ακριβώς σαν σήμερα το 2018 104 συμπολίτες μας, οι οικογένειές τους, αλλά και άνθρωποι που επέζησαν, βίωσαν έναν εφιάλτη χωρίς προηγούμενο.
Οι οικογένειες των θυμάτων εξακολουθούν να ζητούν δικαίωση αλλά και την τιμωρία των υπευθύνων.

Οι εκδηλώσεις μνήμης ξεκίνησαν από τις 9 το πρωί με επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη, στο Νέο Βουτζά, ακολούθησε το Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, στο Κόκκινο Λιμανάκι, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Μεσογαίας κ. Νικολάου. Στις 20:00 θα διεξαχθεί η κύρια εκδήλωση και το τρισάγιο στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο στο Μάτι (Ν.Α.Ο.ΜΑ.).

Στις 21:00, περπατώντας από το Ν.Α.Ο.ΜΑ προς τη μαρτυρική Αργυρά Ακτή, θα αφεθούν 104 πλωτά φαναράκια και λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων και άσπρα μπαλόνια για την Εβίτα και τα 11 παιδιά που δεν πρόλαβαν να μεγαλώσουν. Σημειώνεται ότι στην Αργυρά Ακτή, εκεί όπου ενώνονται οι δήμοι Μαραθώνος και Ραφήνας - Πικερμίου θα πραγματοποιηθεί και το δρώμενο που ξεκίνησε από την κόρη ενός θύματος.

Δείτε φωτογραφίες


mati_1
mati_2
mati_3
mati_4
mati_5
mati_6