Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα βίντεο-ντοκουμέντο που αφορά στην υπόθεση άγριου ξυλοδαρμού ενός 49χρονου Ελληνοκαναδού σε μπαρ στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Εννέα ημέρες μετά τον ξυλοδαρμό του ομογενούς το εν λόγω βίντεο αποκαλύπτει τι ακριβώς προηγήθηκε πριν από την αιματηρή επίθεση.

Το χρονικό

Η βίαιη επίθεση σημειώθηκε στις 16 Ιουλίου, όταν ο 49χρονος μαζί με την οικογένειά του βρισκόταν σε μπαρ του Ηρακλείου.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ένας νεαρός που κρατά τσιγάρο ακουμπά με την καύτρα στο χέρι τον τουρίστα, ο οποίος γυρνά προς το μέρος του και του μιλάει. Αυτό αποτέλεσε την αρχή του καβγά, με τους Κρητικούς να μη διστάζουν να σπρώξουν με δύναμη τη σύζυγο του 49χρονου και τα παιδιά του.

Γρήγορα η ένταση μεταφέρθηκε έξω από το μπαρ, με τους Κρητικούς να ξυλοκοπούν με απίστευτη αγριότητα τον 49χρονο μπροστά ματιά των παιδιών και της συζύγου του. Όλα τα χτυπήματα ήταν στοχευμένα στο κεφάλι, προκαλώντας κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στον ομογενή. Ενδεικτικό της σφοδρότητας των χτυπημάτων είναι το γεγονός ότι έχει σπάσει το κρανίο του σε τρία σημεία, με αποτέλεσμα να του τοποθετηθούν 40 μεταλλικά εξαρτήματα, ενώ του έγιναν 60 ράμματα στο κεφάλι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2xg89ojguw9)


Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες

Από τις καταθέσεις των θαμώνων του καταστήματος αλλά και από τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να ταυτοποιήσει δύο από τους δράστες, τους οποίους όμως δεν έχει συλλάβει, ενώ προσπαθεί να φτάσει και στα στοιχεία των υπολοίπων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι νταήδες προσπαθούν να πείσουν την οικογένεια του 49χρονου να μην κινηθεί νομικά εναντίον τους, κάτι όμως που δεν δέχονται οι συγγενείς του χρηματιστή.


"Δεν είναι εύκολο να βρεις κάποιον που διαφεύγει, αλλά θα συλληφθούν"

Ο επίτιμος πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση αναφέροντας αρχικά: «Δεν ξέρω αν ήταν μόνο το τσιγάρο η αφορμή, γιατί ακούστηκε πως πείραξε και τη γυναίκα του. Τον έκαναν σε αυτά τα χάλια για ένα τσιγάρο;».

Ο κ. Καλλιακμάνης συνέχισε λέγοντας: «Έχουν ταυτοποιηθεί ένας 32χρονος από τα Ζωνιανά και ένας 33χρονος από Μαλεβίζι. Τους ψάχνει η Αστυνομία να τους βρει. Δεν είναι εύκολο να βρεις κάποιον που διαφεύγει, αλλά θα συλληφθούν. Πιστεύω πως θα παραδοθούν από μόνοι τους. Να αποσύρει μήνυση αυτός ο άνθρωπος που τον παραμόρφωσαν;».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2xioat02a8h)

Τέλος, όσον αφορά την εγκληματικότητα, ο επίτιμος πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής είπε: «Δεν τους ενδιαφέρει. Ανεβαίνουν οι ποινές και ανεβαίνει και η εγκληματικότητα. Βλέπουν το περιστατικό και τραβάνε βίντεο. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη επιθετικότητα».


"Χρησιμοποιήθηκε ένα μεταλλικό αντικείμενο"

Οι δράστες χτύπησαν τον Ελληνοκαναδό με ένα μεταλλικό αντικείμενο, όπως αποκάλυψε ο ποινικολόγος Βασίλης Χειρδάρης. Αρχικά ανέφερε: «Ο Ελληνοκαναδός αναρρώνει. Τα τραύματα ήταν πολλά και σημαντικά. Στην πραγματικότητα έδωσε μία μάχη για τη ζωή του και ζει εκ θαύματος. Χρησιμοποιήθηκε ένα μεταλλικό αντικείμενο. Κάποια καρέκλα ίσως και τον χτύπησαν στο κεφάλι. Η αφορμή είναι ασήμαντη. Σήμερα θα μεταβώ στο Ηράκλειο. Είναι προφανές το πώς έχει ξεκινήσει. Από τα χτυπήματα στο κεφάλι του έχουν συνθλιβεί τα οστά στη μύτη του και έχει κάταγμα στον κρόταφο. Οι δράστες μία εβδομάδα μετά κυκλοφορούν ελεύθεροι παρότι φαίνεται πως έχουν ταυτοποιηθεί. Δεν θα μπορούσε να υπάρχει μία προσέγγιση από τους δράστες, οι πληροφορίες που διακινούνται γίνονται με σκοπιμότητα και δεν επιβεβαιώνονται από την οικογένεια».

Συνέχισε λέγοντας: «Υποβλήθηκε σε τραχειοστομία. Η οικογένεια γνωρίζω πως φιλοξενείται με πρωτοβουλία του δημάρχου Ηρακλείου, του κ. Καλοκαιρινού, σε έναν χώρο που έχει διαθέσει ο Δήμος. Έλαβε και μία σημαντική πρωτοβουλία. Έδωσε εντολή στο νομικό τμήμα του δήμου να εξετάσει το ενδεχόμενο να υποβληθεί δήλωση υποστήριξης κατηγορίας στην Εισαγγελία Ηρακλείου, στηρίζοντας το δικαίωμα στην εμπέδωση της ασφάλειας των πολιτών. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι πράξεις αυτές είναι κακουργήματα. Με αυτό αμαυρώνεται η Κρήτη».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2xj52ukb641)
Τέλος, σχετικά με την επίσκεψη της Ελληνοκαναδού πρέσβη στην Ελλάδα είπε: «Ο Ελληνοκαναδός είναι και από την Κρήτη και δραστηριοποιείται στον Καναδά. Η πρεσβεία έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή. Έχει γίνει μεγάλο θέμα και στον Καναδά και στην Ισλανδία απ' όπου κατάγεται η σύζυγός του. Η πρεσβεία έχει απευθυνθεί σε όλες τις Αρχές. Πρέπει να αναφέρω πως και η υπουργός Τουρισμού, η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, έχει επικοινωνήσει και με το νοσοκομείο και τις επόμενες βρες αυτό που προέχει είναι να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».