Με αφορμή την ανάρτηση-παράκληση της τοπικής κοινότητας Θήρας προς τους ντόπιους για ελάττωση των μετακινήσεών τους μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Θήρας, Πάνος Καβαλάρης.

*Διαβάστε εδώ: "Ήρθαν 17.000 τουρίστες με κρουαζιερόπλοια, ελαττώστε τις μετακινήσεις" - Σάλος με ανακοίνωση δημοτικού συμβούλου στη Σαντορίνη

«Τα τελευταία χρόνια είναι ανεξέλεγκτη η κρουαζιέρα και μας δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα. Η ανεξέλεγκτη κρουαζιέρα, όχι η κρουαζιέρα που είναι ρυθμισμένη, δηλαδή 8.000 άτομα, είναι κάτι που μπορούμε να το ελέγξουμε από πολλά θέματα. Για παράδειγμα από το θέμα του τελεφερίκ, το οποίο δεν μπορεί να κατεβάσει παραπάνω από 600 άτομα την ώρα και να διαχειριστούμε τα σκουπίδια και να διαχειριστούμε και τους ντόπιους τουρίστες που μένουν στο νησί για πολλές μέρες και σίγουρα δυσκολεύουν και αυτών τις διακοπές», είπε αρχικά.


"Η ανάρτηση παρερμηνεύτηκε, εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε και τους ντόπιους"

«Η ανάρτηση παρερμηνεύτηκε, εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε και τους ντόπιους, τους ανθρώπους που έχει αλλάξει η ζωή τους από όλο αυτό τον κακό χαμό που γίνεται. Το πρώτο μας μέλημα ήταν αυτή η αίγλη της πόλης που υπήρχε παλιά να ξαναβρεθεί. Βάλαμε προτεραιότητά μας τον ντόπιο και μετά βάλαμε τον τουρίστα», επισήμανε.

«Εμείς ζητάμε μέχρι 8.000 κόσμο, ώστε να γίνει ένας σωστός προγραμματισμός, για να μην ταλαιπωρούνται ούτε αυτοί που έρχονται από την κρουαζιέρα, αλλά ούτε και αυτοί που μένουν στο νησί», πρόσθεσε.

«Όταν έρχεται όλος αυτός ο κόσμος από την κρουαζιέρα, εμείς επειδή έχουμε ένα τελεφερίκ αυτό μπορεί να κατεβάσει μέχρι 600 άτομα, όταν έξω από το τελεφερίκ στοιβάζονται 1.500-2.000 άτομα καταλαβαίνετε ότι υπάρχει εκνευρισμός, υπάρχει δυσαρέσκεια, δυσφημίζεται το νησί, δυσφημίζεται η Ελλάδα. Εμείς σαν κοινότητα δεν προλαβαίνουμε να καθαρίσουμε τους χώρους, τουαλέτες δεν υπάρχουν σε πολλά σημεία που πρέπει να υπάρχουν», σημείωσε.

«Το πρόβλημα υπάρχει και το γνωρίζουμε, τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια είναι έντονο. Έχουμε στείλει έγγραφα στις εταιρείες ότι εμείς ζητάμε από την επόμενη σεζόν να μειώσουμε τη διέλευση των κρουαζιερόπλοιων και ο κόσμος να είναι στις 8.000. Είναι κάτι που μπορούμε να εξυπηρετήσουμε αυτή τη στιγμή, μπορεί σε κάποια χρόνια αργότερα εάν αναβαθμιστούν οι υποδομές να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε και περισσότερο κόσμο», συμπλήρωσε.