Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορούνται τέσσερις δράστες του άγριου ξυλοδαρμού του 49χρονου Ελληνοκαναδού Μανώλη και της οικογένειας του, που έγινε τα ξημερώματα της προηγούμενης Τρίτης (16.07.2024) στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η εισαγγελέας του Ηρακλείου, άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή και στους τέσσερις, σύμφωνα με το ertnews.gr.

Οι δύο από τους «νταήδες» που ξυλοκόπησαν τον 49χρονο με αφορμή μία παρατήρηση για το τσιγάρο, έχουν ταυτοποιηθεί αλλά δεν έχουν ακόμη συλληφθεί. Πρόκειται για έναν 31χρονο από τα Ζωνιανά και έναν 32χρονο από το Γάζι.

Οι άλλοι δύο δράστες του ξυλοδαρμού δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, αν και σήμερα (24.07.2024) έγινε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου για τον εντοπισμό τους, χωρίς να φέρει κάποιο αποτέλεσμα.

Η δικογραφία της υπόθεσης σχηματίστηκε στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου και διαβιβάστηκε χθες στην εισαγγελία του Ηρακλείου.

Μετά την άσκηση της κακουργηματικής δίωξης, η υπόθεση πέρασε στα «χέρια» της ανακρίτριας η οποία έβγαλε και τα εντάλματα σύλληψης.

Το χρονικό

Η βίαιη επίθεση σημειώθηκε στις 16 Ιουλίου 2024, όταν ο 49χρονος μαζί με την οικογένειά του βρισκόταν σε μπαρ του Ηρακλείου.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ένας νεαρός που κρατά τσιγάρο ακουμπά με την καύτρα στο χέρι τον τουρίστα, ο οποίος γυρνά προς το μέρος του και του μιλάει. Αυτό αποτέλεσε την αρχή του καβγά, με τους Κρητικούς να μη διστάζουν να σπρώξουν με δύναμη τη σύζυγο του 49χρονου και τα παιδιά του.

Γρήγορα η ένταση μεταφέρθηκε έξω από το μπαρ, με τους Κρητικούς να ξυλοκοπούν με απίστευτη αγριότητα τον 49χρονο μπροστά ματιά των παιδιών και της συζύγου του. Όλα τα χτυπήματα ήταν στοχευμένα στο κεφάλι, προκαλώντας κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στον ομογενή. Ενδεικτικό της σφοδρότητας των χτυπημάτων είναι το γεγονός ότι έχει σπάσει το κρανίο του σε τρία σημεία, με αποτέλεσμα να του τοποθετηθούν 40 μεταλλικά εξαρτήματα, ενώ του έγιναν 60 ράμματα στο κεφάλι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2xg89ojguw9)


Η κατάσταση υγείας του 49χρονου 

Ο ομογενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ο διευθυντής της γναθοχειρουργικής κλινικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, Γιώργος Μαστοράκης είπε ότι τα τραύματα του 49χρονου παρουσιάζουν βελτίωση, δε θα του αφήσουν μόνιμη βλάβη και δεν θα χρειαστεί να κάνει δεύτερο χειρουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι τον τραυματία επισκέφθηκε προχθες η πρέσβης του Καναδά Άννα – Καρίν Άσελιν. Η πρέσβης ήρθε στο Ηράκλειο με πρωινή πτήση για να λάβει ενημέρωση από τους γιατρούς για την κατάσταση υγείας του ομογενή, ενώ στη συνέχεια μετέβη και στην Ασφάλεια Ηρακλείου προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των ερευνών για τη σύλληψη των δραστών.