Περίεργο περιστατικό συνέβη στην Βοιωτία με… «φωτιά» που τελικά δεν βρήκε ποτέ η Πυροσβεστική. Ειδικότερα, τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης στην περιοχή του Προδρόμου στη Βοιωτία πολίτης ειδοποίησε για πυρκαγιά κοντά στον οικισμό.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 16:30 όταν πολίτης τηλεφώνησε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και ενημέρωσε πως ο ίδιος βλέπει καπνούς από φωτιά να καίει κοντά στον οικισμό. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο ίδιος απέστειλε και σχετική φωτογραφία στην οποία φαίνονταν καπνοί.

Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, ενώ εστάλη και προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προκειμένου οι πολίτες στην περιοχή να είναι σε ετοιμότητα. Όταν όμως οι δυνάμεις έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν πως δεν υπήρξε καμία πυρκαγιά να καίει στο σημείο.

pyrkagia-voiotia-112

 

Η εξήγηση της Πυροσβεστικής

Πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρουν πως το 112 ετοιμότητας στον Πρόδρομο Βοιωτίας ήχησε προληπτικά, έπειτα από ειδοποίηση για πυρκαγιά πλησίον του οικισμού.

Η ειδοποίηση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Σώματος στις 15:58 από πολίτη, που εργάζεται σε επιχείρησης της περιοχής. Η καταγγελία μάλιστα συνοδευόταν από φωτογραφία που έδειχνε εκ πρώτης όψεως ένα πυκνό νέφος πλησίον του οικισμού.

Η Πυροσβεστική κινητοποιήθηκε άμεσα και έφτασε στο σημείο, όπου διαπίστωσε τη μη ύπαρξη συμβάντος. Η εν τέλει ψευδής ειδοποίηση που κινητοποίησε τον κρατικό μηχανισμό οφειλόταν σε φαινόμενο πυκνής αεροδίνης που προσομοίαζε με πυκνό καπνό.